Megbukott a Fideszes lejárató kampány: ennél jobb visszavágást nem tudtunk elképzelni (+videó)

A Political Capital Intézettel és a CEU Demokrácia Intézettel közösen szervezett, csütörtökön kezdődő Budapest Forum – Building Sustainable Democracies tanácskozás megnyitóján Karácsony Gergely is részt vett. A nyitóbeszédével sokakat meglepett.

„Ez a fórum a demokrácia fenntarthatóságáról szól. Ez azt jelenti, hogy mi itt mind törődünk a demokráciával és relevánsnak érezzük azt a kérdést, hogy lehet-e, illetve hogy hogyan lehet a demokrácia fenntartható” – mondta Karácsony Gergely a megnyitón elmondott beszédében,

melyet elejétől a végéig angolul tartott!

Mindez azért jelentős, mert a Fidesz egyik karaktergyilkos, lejárató kampánya arról szólt, hogy Karácsony nem tud angolul. „A hirtelen támadt érdeklődésre reagálva készséggel elismerem, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb, mint az enyém, legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül. Ezért én dolgozom is angolomon folyamatosan.

A miniszterelnök úr újsütetű kínaiját és oroszát viszont nem tervezem behozni”

– válaszolt a Fidesz kampányára elegánsan Karácsony. Az alábbi élő közvetítést 3:55-re visszatekerve önök is meghallgathatják Karácsony Gergely beszédét.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!