Orbánék beismerték: komoly bajban van a Fidesz-kormány

Beismeréssel is felér a Fidesz-kormány nehéz helyzetét illetően az Államadósság Kezelő Központ mai bejelentése, miszerint jelentősen megnövelik a nemzetközi devizakötvény-kibocsátási tervet, az eddigi 644 milliárd forintnyi, kb. 1,8 milliárd eurónyi keretet 4,5 milliárd euróra emelik.

Az ÁKK közleményében külön jelezte, a módosításra azért van szükség,

mert bizonytalan az uniós helyreállítási terv idei elfogadása és az abból származó pénz, ezért lehet szükség a devizakölcsönre.

Az ÁKK azt is vázolta, hogy a forintalapú kötvénypiacon is további 230 miliárd forintnyi adósságpapír kibocsátását tervezi, a lakossági állampapír értékesítést viszont minimálisan, 15 milliárd forinttal visszafogja. Hozzátették ugyanakkor, hogy a többlet adósságkibocsátást nem azért tervezik végrehajtani, mert esetleg tovább nőne az egyébként is magasra, a GDP 7,5%-ára tervezett idei államháztartási hiány, ez a törvényben is rögzített célszám tehát változatlan.

A közlemény megerősíti, hogy

szemlátomást maga a kormány sem számít arra, hogy a közeljövőben rendezni tudja a vitás ügyeit Brüsszellel,

az idei évben legalábbis vélhetően nem.

Karácsony Gergely tegnap az ATV-n tartott miniszterelnök-jelölti vitán ígéretet tett rá, hogy az egyik első intézkedései között lenne a bennragadt uniós források lehívása. Bővebben a vitáról itt írtunk:

Történelmet írt az ellenzék: 15 év után először rendeztek miniszterelnöki vitát

(Portfolio nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!