Akkorát kamuzott a DK jelöltje a Partizán vitáján, hogy csak pislogni tudtunk

A Partizán rendezésében létrejött előválasztási viták sorozatában Heves megye 1. számú, Eger központú körzetének a vitája is elérkezett, amely azért lesz maradandóan érdekes,

mert a DK színeiben induló Berecz Mátyás orbitálisat hazudott. 

Berecz az Egri vár fideszes többség által kinevezett igazgatója volt, és már a vita indító nyitóbeszédében kijelentette, őt bizony elbocsájtották a Dobó István Vármúzeum éléről. A vitában azzal indokolta kirúgását, hogy összetűzésbe keveredett Nyitrai Zsolttal, a térség országgyűlési képviselőjével, aki elmondása szerint különböző szerződések, ajánlatok elfogadására akarta rávenni a vár fejlesztési beruházása kapcsán. Ám amikor Gulyás Márton rákérdezett arra, hogy miképpen próbálták rávenni korrupcióra, akkor már csak hablatyolt, és semmi konkrétumot nem tudott mondani. Vita partnere a Momentum részéről Jánosi Zoltán volt, akinek kérdésére Berecz elárulta, hogy nem a vármúzeum, hanem az önkormányzat volt a beruházó a projektekben, így még inkább érthetetlen, vajon milyen szerződésre is akarták rávenni, amikor nem is az általa vezetett intézmény volt a szerződő fél.

Ám ennél is inkorrektebb, hogy magát a kirúgott hős szerepében akarja felmutatni, mikor a valóság az, hogy ő  maga kérte a munkaviszonya megszüntetését!

Erről Egerben közgyűlési anyag is készült( előterjesztés itt, jegyzőkönyv itt), melyben a polgármester tájékoztatja a közgyűlést, hogy Berecz Mátyás igazgató 2018. szeptember 7-én kérelmezte a munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését szeptember 30-i hatállyal,  és október 1-től már új munkahelyén fog dolgozni, ami információink szerint a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Megyei Levéltára lett.

Értjük mi, hogy most -bevallottan jobboldaliként- a Demokratikus Koalíció színieben indulva jól jönne, ha ő lehetne az a mártír, akit kicsinált a Fidesz. Ám az igazság az, hogy Berecz ezer szálon kötődik a NER-hez. Testvére Fidesz támogatott polgármester, őt magát egy fideszes többségű önkormányzat nevezet ki, saját magát jobboldali beálítottságúnak tartja. A megbízatása lejárta előtt három hónappal ő kérte a közös megegyezést, a munkaviszony megszünésének másnapjától pedig már másik állásba helyezte a Fidesz, és a hozzánk eljutott információk szerint nyolc havi végkielégítéssel jutalmazták, miközben már csak három hónap lett volna hátra a megbízatásából.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!