Ennél megalázóbb szituációba régen keveredett Orbán – ezt a fényképet nem akarta, hogy elkészüljön

OrbÁn Viktor
Fotó: MTI/EPA/Andreas Schaad

Nem is lehet más híre a mai napnak, minthogy Ferenc pápa villámlátogatást tesz Budapesten, melynek keretében szánt néhány percet a NER vezetőire is, erőteljesen kihangsúlyozva, hogy a találkozó nem államfői, hanem magánjellegű.

Hiába utazott Orbán Rómába, hogy részt vegyen a katolikus törvényhozók kongresszusán, kieszközölve magának egy pápai magánaudenciát, hiába ment Semjén lobbizni a Vatikánba, Ferenc pápa kijelentette, csak pár órát hajlandó Magyarországon eltölteni. Ám ennél is sokatmondóbb az a kép, amelyet a Vatican News tett közzé a találkozóról:

orban viktor ferenc papa
Forrás: Vatican News

Ennél barátságtalanabb, távolságtartóbb szituációt nehezen tudunk elképzelni. Lehet természetesen a vírushelyzetre fogni a négy méteres távolságot a pápa és a magyar delegáció között, ami kicsit izzadságszagú a találkozás elején tett kézfogások és üdvözlések után.

Diplomáciában mindennek van jelentősége: a fizikai távolsággal a véleménybeli távolságot is kifejezte a pápa.

Ennél megalázóbb helyzetet nehezen tudunk elképzelni, mint amikor meg valósul a találkozó, de ott olyan szituációt teremtenek, amiben semmilyen érdemi dologról nem lehet beszélni, viszont mindenkinek tisztán látja szavak nélkül is a fogadó fél véleményét. Lehet, Orbánéknak a szavak szintjén túl is érdemes lenne kereszténynek lenniük.

A találkozóról folyamatosan frissülő cikkben adunk hírt:

Ferenc pápa már Orbánnal a Szépművészetiben, Tóth Gabi elénekelte a dalát – élő!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!