Friss felmérés – Kiderült, hogy kit tartanak a legesélyesebbnek Orbán legyőzésére!

Forrás: MTI / Mohai Balázs - MTI / Szigetváry Zsolt - MTI / Kovács Tamás

Az augusztus végi felmérésből, melyet a Publicus Intézet végzett, kiderült, hogy kit tartanak a legesélyesebbnek az előválasztáson részt venni akaró szavazók arra, hogy megbuktassa az Orbán-kormányt.

A Népszava számára készült kutatáson arra voltak kíváncsiak, hogy ha csak Dobrev Klára, Karácsony-Gergely és Jakab Péter közül lehetne választani, akkor kire szavaznának a kormányváltást akarók.

A felmérés szerint a legtöbben Karácsony Gergely mellett tették le a voksukat,

a válaszadók 34 százaléka őt találja a legalkalmasabbnak, míg a második helyen Dobrev Klára végzett 31 százalékkal és Jakab Péter pedig 23 százalékkal a harmadik lett.

A felmérésből az is kiderült azonban, hogy Karácsony Gergelyt találják a legalkalmasabbnak arra, hogy megszólítsa a jelenleg még bizonytalan választókat. Az MSZP – Párbeszéd és LMP közös miniszterelnök jelöltjére ebben a kérdésben 32 százalék szavazott, a második itt is a DK miniszterelnök-jelöltje lett 27, míg a Jobbik jelöltje 18 százalékkal a harmadik.

Szintén Karácsony Gergelyről gondolják a legtöbben azt, hogy Orbán Viktor tőle tarthat a legjobban, ő lehet a legesélyesebb kihívója a jelenlegi miniszterelnöknek.

A lap szerint Karácsony esélyeit tovább növelheti majd az előválasztás második fordulóban az, ha Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András kiesik az első fordulóban, mivel az ő szavazótáboraikban többen szimpatizálnak az MSZP, Párbeszéd és LMP közös jelöltjével, mint a másik két párt indulójával.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!