Ez most megtörte Orbánt – A magyarok jelentős többsége nem bízik a kormányban!

Orbán1

Felmérést készítettek az EU tagállamaiban például az uniós támogatások elosztásával kapcsolatban, azonban a legmeglepőbb adatokat a magyar eredmények adták!

A felmérésben résztvevő magyarok 77 százaléka véli úgy, hogy csak olyan tagállamoknak szabadna uniós támogatáshoz jutniuk, melyek tiszteletben tartják a jogállamot és a demokratikus elveket – közölte a Népszava az Eurobarométer legfrissebb felmérését.

Ez azonban az utóbbi éveket tekintve egyre kevésbé mondható el például a magyar kormányról, így a magyarok kétharmada szerint be kéne fagyasztani a Magyarországnak járó forrásokat.

Ha ugyan ezt a kérdést a teljes Európai Unióra vetítjük, melyben 27 tagállam közel 26,500 állampolgára vett részt, akkor ott a válaszadók 81 százaléka osztja ezt az álláspontot!

Az unió egészét nézve 85, Magyarországon pedig 84 százalék gondolja úgy, hogy a járvány utáni helyreállításra és gazdaságélénkítésre szánt alap elköltését hatékonyan és átláthatóan kellene ellenőriznie az ezzel megbízott hatóságoknak!

A magyaroknak több mint a fele, 64 százaléka szerint a helyreállítási alapból származó pénz segíteni fogja a járvány okozta gazdasági és szociális károk helyreállítását,

azonban csupán 28 százalékuk gondolja úgy, hogy a kormány ezt a támogatást megfelelően fogja felhasználni

(az EU-ban ez a szám 44 százalék).

Érdekes az is, hogy ebben a kérdésben a legnagyobb arányban (39 százalék) a magyarok és a szlovének vélekedtek úgy, hogy egyáltalán nem bíznak meg a saját kormányukban.

A magyar kormánynak egy erős visszajelzés lehetne az is, hogy a hazai válaszadók csupán 15 százaléka véli úgy, hogy Magyarországon helyes irányba mennek a dolgok, 64 százalékuk pedig pont az ellenkező véleményen van.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!