Pofátlan lépés a Fidesztől – Ez most hideg zuhanyként éri a nyugdíjasokat!

Az elszabaduló infláció az újabb bizonyíték arra, hogy az Orbán-kormány válságkezelése megbukott. Ezt most a nyugdíjasok érezhetik majd meg a legjobban!

Amíg Matolcsy György és Varga Mihály azon vitázik, hogy ki a felelős az infláció elszabadulásáért, addig augusztusban ismét növekedtek az árak, így már 4,9 százalék volt az infláció – írta bejegyzésében az MSZP.

A párt kiemeli, hogy egy év alatt az egyes élelmiszerek brutálisan drágultak: az étolaj 30,6, a margarin 9,1, a baromfihús 8,9, a liszt 8,2 százalékkal, míg a munkahelyi étkezés 9,2 százalékkal kerül többe.

“Ezzel pedig már rengetegen nem képesek lépést tartani,

különösen a nyugdíjasok, akik a Fidesztől csupán 0,3 százalékos nyugdíj-kiegészítésre, átlagosan 445 forintra számíthatnak,

ami ilyen áremelkedések mellett még alamizsnának is kevés.”

A Matolcsy és Varga közötti vita pedig döntetlen, hiszen a drágulás nagy részben a kormány és az MNB egyaránt felelőtlen tevékenységének köszönhető. A brutális áremelkedések már a válság előtt beindultak, amit aztán csak tovább rontott az elhibázott válságkezelés.

Az ellenzéki párt szerint az embereket nem a fideszes politikusok belső harca érdekli, hanem az, hogy hónapról hónapra növekednek a megélhetési költségeik. Ezért szerintük a felelősség hárítása és a kifogások keresése helyett inkább cselekedni kellene!

“A kormány ne hazudja továbbra is azt, hogy nem tehet semmit az infláció ellen,

mivel igenis léphetne és csökkenthetné Európa legmagasabb általános forgalmi adóját, ami rengeteg embernek jelentene érdemi segítséget.”

Az MSZP “Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjának hangsúlyos eleme a tisztességes megélhetés biztosítása, ezért a szocialista párt azt akarja, hogy az alapvető élelmiszerek áfája 5 százalékra, azon kívül pedig minden más élelmiszeré 18 százalékra csökkenjen!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!