Őszinteségi rohamban tört ki a KDNP – majd gyorsan törölték az internetről a cikket

Ön sem vette észre, hogy javában zajlik ezen a héten az Eucharisztikus Kongresszus? Pedig vasárnap Ferenc pápa ünnepi miséje zárja a programsorozatot, ami se a sajtót, se a reptéri kutyát nem érdekel. Ennél kínosabb viszont az, hogy a magyar hívőket sem.

Erről írt egy brutálisan őszinte cikket a KDNP online lapja, a vasarnap.hu-n Varga Gergő Zoltán. Őszinteségének meg is lett a jutalma, ahogy kitették a cikket, gyorsan el is tüntették az internetről a kínos besimerést,

miszerint a magyar katolikusokat egyáltalán nem érdekli sem a rendezvény, sem a pápa látogatása!

“A helyzet drámai, testvérek. Drámai. …  Ez az Egyház? Ezt tudja a magyar katolicizmus felmutatni? Ennyi a mi hitünk, testvérek? Hát ennyi, kéremszépen. Jöjjön le a hályog a szemünkről és lássuk, mert ez a valóság.”

Mindezt a regisztráltak számából méri le, amely a külföldi hívekkel együtt sem közelíti meg a várt létszámot. “Azt fájlalom, hogy miért nem fontos annyira, teszem azt, egy budapesti katolikus embernek a világegyház egyik legmeghatározóbb tapasztalata, hogy megtegyen két-három BKV-megállót?” – írja a szerző, mi is a problémája a hívekkel. Persze az önkritikus cikk már nem elérhető a portálon, gyorsan megpróbálták eltüntetni. Egy tényre azonban nagyon jól rávilágít a magyar katolikus egyházat ostorozó cikk, mégpedig arra, hogy

jelenleg a valós súlyánál jóval nagyobb teret és lehetőséget kap az egyház

a kormánytól, mind támogatásban, mind lehetőségekben. Gondoljunk csak a sok egyházi kézbe adott óvodára, iskolára, egyetemre, a milliárdos egyházi ingatlan felújításokra az EU-s támogatásokból, mindezt úgy, hogy a társadalom csak nagyon szűk részének van igénye arra a hitéletre, amit a katolikus egyház folytat. A hívek fogynak, és ezt nem lehet pótolni milliárdos támogatásokkal, de azzal sem, hogy most az iskolákat akarják megszállni, és már gyerekkorban elkezdeni az átnevelést. De ahogy semmilyen propagandának nincs helye az iskolákban, úgy a keresztény átnevelésnek sem. A kongresszus érdektelenségbe fulladása jó bizonyítéka ennek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!