Szijjártó szégyenteljes reakciója a drukkerek rasszizmusára: És az angolokkal mi van?

Az angol játékosok panaszkodnak a tegnapi „ellenséges budapesti hangulat miatt”. Az alábbi felvétel a Wembley-ben készült az EB-döntő előtt. Az olasz himnusz alig hallható az angol szurkolók füttykoncertje közepette. Akkor is nyilatkoztak vajon hasonlókat???

– összesen ennyivel reagált Szijjártó Péter a magyar drukkerek nemzetközi botrányt kavaró tegnap esti rasszista viselkedésére.

A külügyminiszter később élőben is bejelentkezett a szlovéniai Kranjból egy Facebook-videóban, itt azt mondta, hogy arra kéri Boris Johnsont, hogy “tartózkodjon a kettős mérce alkalmazásától”. A brit miniszterelnök korábban közösségi oldalán elfogadhatatlannak nevezte az angol játékosokat ért inzultusokat.

Beszédes, hogy Szijjártó a rasszista botrányra nem reagált, csak az állítólagos kettős mércét sérelmezte. Sokat elmond a külügyminiszter erkölcsi érzékéről, hogy a kettős mércét nagyobb problémának tartja a szurkolói rasszizmusnál. Nehéz lenne legalábbis másra következtetni abból, hogy bocsánatkérés helyett visszafelé mutogatott mind a posztjában, mind a videóbejelentkezésében.

Bővebben itt írtunk a botrány részleteiről:

Nemzeti szégyen: címlapokra repítette Magyarországot a drukkerek rasszista viselkedése

Itt pedig arról, miközben sikerült megdobálnia a drukkereknek az angol Raheem Sterlinget:

Torokszorító, mi közben dobálták meg poharakkal Sterlinget a magyar drukkerek

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!