Nemzeti szégyen: címlapokra repítette Magyarországot a drukkerek rasszista viselkedése

Csúnyán, 4-0-ra kikapott tegnap este a magyar válogatott az Anglia elleni, Puskás stadionban tartott vb-selejtezőn. A megszégyenülést mégsem ez okozta, hanem a magyar fociultrák rasszista viselkedése, akik miatt egyből újra a címlapokra került Magyarország a brit sajtóban.

A drukkerek rasszizmusa már a meccs előtt megmutatkozott, amikor kifütyülték a féltérdre ereszkedő brit játékosokat, akik a rasszizmus ellen tiltakoztak (ezzel egyben bizonyították, hogy a térdelésekre miért is van szükség). Ezt követték az angol válogatott két fekete játékosa, az első gólt szerző Raheem Sterling és Jude Bellingham elleni rasszista bekiabálások, huhogások. A BBC beszámolója szerint Sterlinget nemcsak szidalmazták, de meg is dobálták a nézők (ez jól látszott a közvetítésben is), amikor a gólját ünnepelte, a harmadik gól után a lelátóról pedig petárdát dobtak a pályára.

A rasszista inzultusok miatt az angol labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy

a FIFA-hoz fordul a szurkolók viselkedése miatt.

Az eset nemcsak azért kellemetlen, mert Marco Rossi szövetségi kapitány a meccs előtt éppen arra kérte a drukkereket, hogy kerüljék az ilyen magatartást, de azért is, mert az UEFA döntése értelmében a magyar válogatottnak már eleve zárt kapuk mögött kell lejátszania két hazai mérkőzését a korábbi meccseken tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt.

A Telex gyűjtése a brit sajtó szalagcímeiről (beszédesen az egyik azt írta: Anglia-Rasszisták 4-0):

brit sajto
Forrás: Telex
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!