A fideszes önkormányzat még a saját rendeletét sem képes betartani!

Forrás: Facebook.com / Sára Botond

Még 2015 szeptember elsején hozott egy rendeletet a fideszes vezetésű belvárosi önkormányzat képviselő-testülete, melyet azóta sem tartanak be!

A rendeletben a kormánypártiak által vezetett önkormányzat vállalta, hogy közzéteszi

“a tulajdonában (résztulajdonában) található ingatlan vagyon elidegenítésével kapcsolatos szerződések időpontját, megnevezését (típusát), tárgyát, a szerződést kötő feleket, a szerződés értékét, az ingatlan természetbeni elhelyezkedését, helyrajzi számát, az ingatlan forgalmi értékét a szerződés létrejöttétől számított 30 munkanapon belül a Polgármesteri Hivatal internetes portálján” – írta a 24.hu.

Tehát az V. kerületi önkormányzat pontosan hat éve nem tartja be a saját képviselő-testülete által hozott rendeletet!

Mivel a lap cikke szerint, a belvárosi önkormányzat csak az értékesített lakáscélú ingatlanok adatait tette közzé, de a 2015 őszétől eladott, nem lakáscélú ingatlanok adatai hiányoznak az adatsorból!

Az ügyben megkeresték a kormánypárti Sára Botond vezette kormányhivatalt, aki azzal próbálta hárítani az évek óta fennálló hiányosságot, hogy szerinte a hivatal törvényes lehetőségei nem terjednek ki “az önkormányzati döntések végrehajtásának vizsgálatára”. Hozzátette továbbá azt is, hogy a “vonatkozó jogszabályi előírások megfelelő alkalmazásának szükségességére és a közzétett információk naprakészen tartásának kötelezettségére” felhívta a belvárosi jegyző figyelmét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!