Befuccsolt Orbán titkos terve, hiába ment Rómába, nem kapta meg amit akart

A napokban derült ki, hogy Orbán egy szuperhős képességeihez hasonlóan már úgy tudott csütörtökön Rómában ebédelni, hogy oda csak pénteken utazott a kormányzati tájékoztatás szerint. A szemfüles fotósnak köszönhetően bukott le, de egy másik fotóról egy másik,igen kellemetlen dolog derült ki a “római vakációról”.

Mindenkinek furcsa volt, hogy ugyan miért is utazik Orbán egy teljesen ismeretlen, elhanyagolható befolyással rendelkező, az európai kereszténydemokraták által el nem ismert szervezet, a katolikus törvényhozók nemzetközi hálózatának éves rendezvényére. Eddig ilyen nem történt, és egyházi körökben sokkal nagyobb jelentősége van, mint mi azt gondoljuk, hogy Orbán ugyan törvényhozó, de nem katolikus, hanem református.

A kép nem áll össze, ám végülkiderült, miért is utazhatott Rómába a miniszterelnök delegációvezetőként. Az egész rendezvény fénypontja a pápai audiencia volt, ahol is a résztvevők személyes találkozhattak a pápával, ám oda Orbán már nem nem ment el! A hivatalos vatikáni források szerint augusztus 27-én a Szentatya kihallgatáson fogadta a Nemzetközi Katolikus Törvényhozói Hálózat (ICLN) találkozójának résztvevőit, köztük a magyar delegáció tagjait is, ám adelegációt vezető Orbán nélkül!

Mindebből arra tudunk következtetni, hogy Orbánnak más célja volt, és emiatt utazott erre az eseményre családostól. Valószínűsíthető, hogy

Orbán egy  magánaudienciát akart kieszközölni magának, ám ez nem jött össze,

és inkább megsértődött, és ezért inkább nem ült be közös kihallgatásra sem. Ha nem készülhet fotó csak a pápával és a családjával közös fotó, amit mutogatni lehet az itthoni híveknek, akkor már nem is érdekli az egész dolog. ferenc pápa lehet, nem felejtette el, hogy nemrég a Fidesz prominens képviselője demens vénembernek nevezte, és a HírTV-ben gyakran megkapja a keresztényellenes jelzőt is.

papai audencia orban nincs ott
A Vatican News által közölt fotókon nincs rajta Orbán, miközben Novák Katalin és Balog Zoltán jól kivehető az első sorban.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!