Idén sem úsztuk meg: majdnem botrány lett az Állatorvosi Egyetem gólyatáborában

18

A gólyatáboroknak elvben és gyakorlatban is az ismerkedésről kellene szólnia, az új hallgatóknak egy közzösségbe való beilleszkedésének a kezdeti állomása kellene, hogy legyen. Ám az elmúlt években olyan ügyekre derült fény, hogy sokan el sem akarják már engedni a gyereküket a gólyatáborba. A napvilágott ügyek mind szexel voltak kapcsolatosak, ezt az évet sem úsztuk meg.

A mostani esetközel sem olyan súlyos, mint amikor 2014-ben megerőszakoltak egy lányt az ELTE gólyatáborában (külsős elkövető volt, nem volt köze a szervezőkhöz vagy a programokhoz), vagy éppen amikor a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának gólyáinak a fenekébe kellett orral, nyelvel mackósajtot nyomni.

Az Állatorvostudományi Egyetem gólyatáborának szervezői még a tábor előtt kiküldték a gólyáknak azokat az indulókat, amelyeket meg kell tanulniuk. Állítólag 50 éves hagyomány ezeknek az indulóknak a skandálása. Nézzük, mi is olyan fontos egy leendő állatorvosnak, hogy azt betéve tudnia kell, még a tanulmányai megkezdése előtt:

„Csillog a sok kurva szeme mikor minket lát,
Faszunk alatt gőzölögve nyílnak a pinák,
Mert a kurvák visongása minket nem riaszt,
És mi bátran beverjük a faszt, a faszt, A FASZT!”

Mivel állatorvosokról van szó, az állatok sem maradhatnak ki:

„Próbáltál már állatszexet,
Pontyot, kutyát, görényt, disznót, menyétet,
Basszál meg egy fehér ludat,
Baszás közben böködi a herédet.”

Az indulók kapásból meghatározzák, vajon milyen légkörben telhet a tábor, durván átszexualizált helyzetekkel, amelyek ezeddig igen fajsúlyosan voltak részei a gólyatáboroknak, ám az egyre nagyobb nyilvásosságot kapott botrányok miatt, talán javulni fog a helyzet.

Ágics Mátyást a Hallgatói Önkormányzat elnökét megkereste a 444.hu, aki kijelentette, hogy teljesen elhatárolódnak a dalok szövegétől, nem gondolták soha őket komolyan, csak hagyományból használták ezeket a gólyatáborokban. Ágics a lapnak azt is kijelentette, hogy az indulókat betiltották, és sem idén, sem máskor a jövőben nem fogják őket használni.

Az egyetem rektora, Sótonyi Péter is reagált az ügyre. Azt írta:

„A hivatkozott dalokról én is tegnap szereztem tudomást, természetesen azonnal megtiltottam, hogy a gólyatáborban ezeket énekeljék és erre a szervezőktől ígéretet is kaptam. A sértő, megalázó megnyilvánulásokat mind emberek, mind állatok tekintetében elfogadhatatlannak tartom. A nyomtatásba került szöveget különösen szégyenteljesnek vélem és maximálisan elítélem. Az ügy kivizsgálására etikai irányelveink alapján az eljárást azonnal megindítottam. Az Egyetemünk hallgatói rendezvényein az elmúlt ötven évben eddig semmilyen botrány nem volt.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!