Már látszik a kormányzati felelőtlenség hatása – szakértő szólalt meg az ünnepi lazítás következményeiről

Orban Viktor Bled Maszk Jarvany 395096

Rusvai Miklós virológus adott interjút a Blikknek, ahol az iskolanyitás és az augusztus 20-i ünnepségsorozat hatásairól beszélt.

A virológus szerint sokkal megnyugtatóbb lett volna, ha már az iskolakezdésre megkapják a gyerekek mind a két oltást, ám szerinte még így sem vagyunk elkésve teljesen, októberre várja a járvány felfutását, egy novemberi tetőzéssel. Így a járvány intenzívebb szakaszára már védettek lesznek azok a gyerekek is, akik csak szeptember elején kapják meg az első oltásukat.

“Már most látjuk a szennyvízadatokból, hogy a népünnepély megtette nem kívánt hatását”

– jelentette ki, hiszen Budapesten és Szegeden -két igen népes városban- koncetráció-növekedés tapasztalható. Rusvai szerint ez a jövő héttől látszódni fog a fertőzöttek számán is. Mint ahogy az is meg fogja dobni a fertőzöttek számát, hogy innentől kezdve az iskolának és a csapadékosabb, hűvösebb időnek köszönhetően egyre többen, egyre többet leszünk zárt térben.

Ezért is fontos a 12 év feletti gyerekek oltása, hogy ne legyenek vírushordozók. Van jó hír is, a 12 év alatti korosztályban 100 ezer főre csak egy megbetegedés jut, így bár nincs számukra kifejlesztett vakcina, nem is szükséges. A virológus kijelentései összhangban vannak azzal a józan logikai gondolkodással, ami azt feltételezi, hogy az augusztusi három napos teljes,

korlátozások nélküli ünneplés egyszerű kormányzati felelőtlenség volt!

Azonban ennek a hatását még most nem lehet felmérni, később jöhet a feketeleves, és az is leginkább az oltatlanokat fogja sújtani.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!