A Fideszt ekéző Matolcsyn röhög az MSZP: „egy pofon se megy rossz helyre!”

Ilyen se volt még: az MSZP szó szerint kiröhögi a Fidesz-kormányt kritizáló Matolcsy Györgyöt! Az ellenzéki párt szerint a fideszes belháborúban egyetlen pofon sem megy rossz helyre…

Matolcsy György már sokadszorra ekézi az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját. A Hírklikk figyelt fel rá, hogy a jegybank elnöke a magyarnemzet.hu portálon megjelent írásában ismét nekiment a kormánynak. Matolcsy azt írta: kevesli az állami beruházások és az uniós pénzek felhasználásának gazdaságélénkítő hatását, hiányolja a versenyképességi reformokat és a Fidesz-kormány szemére hányja, hogy 2016 és 2020 között 60 ezerrel kevesebb lakást épített, mint amennyit lehetett volna.

Erre reagált az MSZP, amikor az MTI által kiadott közlemény szerint kiröhögte az Matolcsy Györgyöt és az egész fideszes belháborút. Azt írták:

„egyetlen pofon sem megy rossz helyre, amikor a dilettáns Matolcsy György ekézi az Orbán-kormány kókler gazdaságpolitikáját.”

Az ellenzéki párt szerint „Matolcsy György kritikájában egy vak próbál tanácsokat adni egy világtalannak,” mivel pontosan a jegybank elnöke az, aki „folyamatosan gyengíti a forintot, emiatt van brutális drágaság a boltokban és a benzinkutakon. Matolcsy dilettáns ténykedése miatt ér egyre kevesebbet a pénzünk, a jegybank elnöke nyerészkedik a gyenge forint és az erős valuták közti árfolyam-különbözeten, és ő szórja el a magyar emberek kárán szerzett milliárdokat saját haszontalan őrültségeire.”

Az MSZP azzal folytatja Matolcsy alázását, hogy

„jó látni, ahogy az egyik tolvaj pofozza a másikat.”

Mint írják, a Fidesz-kormány és Matolcsy György egyaránt alkalmatlanok, az igazi ítéletet pedig legkésőbb 2022-ben a magyar emberek mondják ki rájuk, amikor elzavarják őket a hatalomból.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!