Lebuktak Szijjártóék, mégis vannak magyarok Afganisztánban: döbbenetes, mit mesélt az egyikük

Fotó: MTI / EPA

Megdöbbentő információra derített fényt a hvg.hu. Habár a magyar külügyminisztérium tegnap még azt állította, nincsenek magyar állampolgárok Afganisztánban, mára kiderült, hogy

26 magyar mégis az országban tartózkodik, a kabuli reptéren várja, hogy kimenekítsék az országból.

A 24.hu utolérte az egyiküket telefonon, a neve elhallgatását kérő férfi azt mondta, “védelmi munkát” végeztek Afganisztánban, a repülőtérre pedig szombat hajnalban mentek ki.

Szerencsére biztonságban vannak, a férfi úgy tudja, hogy kedden vagy szerdán repülnek el Afganisztánból. Ami döbbenetes, hogy kiderült, kimenekítésüket nem a magyar kormány,

hanem a holland külügy szervezte meg.

A férfi a lapnak el is mondta, meglepte, hogy a külügy nem tudott róla, hogy kint tartózkodnak, hiszen 25 társával már évek óta kint dolgoznak.

Lecsekkoltuk Szijjártó Péter Facebook-oldalát, hátha találunk valami magyarázatot arra, miért nem a magyar külügy foglalkozik az ott rekedt magyarok kimentésével. Amit találtunk, még minket is meglepett:

Hajmeresztő, mivel volt elfoglalva Szijjártó, miközben magyarok várták a segítséget Kabulból

FRISSÍTÉS:

A kint rekedt magyarok kapcsán kedd délután közleményt adott ki a külügyminisztérium. Abban beismerték, hogy újabb magyarok jelentkeztek náluk, akik a kimenekítésüket kérték a minisztériumtól.

Hogy pontosan hány emberről van szó, azt biztonsági okokra hivatkozva nem árulták el. A közleményben ugyanakkor elmondták: a 26 fős magyar csapat kihozataláról már megállapodtak egy “katonai szövetségesükkel”, és folyamatosan nyomon követik az evakuálást. Amennyiben tényleg így van, nehezen érthető, hogy tegnap este még miért állították azt, hogy nem tudnak Afganisztánban tartózkodó magyarokról.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!