Kiadták a parancsot: jelentést kell írni az oltást visszautasító idősekről

Jelentést kell írniuk a háziorvosoknak azokról az idősekről, akik nem kérik az oltást

írja a Telex.

Egy a lap birtokába került körlevél szerint a háziorvosoknak nemcsak hogy egyenként kell felkeresnie azokat a 60 évesnél idősebbeket, akik még nincsenek beoltva, de tételes elszámolást is írniuk kell a megkeresésről. A lap szerint a háziorvosok minden pénteken déli 12 óráig kötelesek jelentést tenni arról, hogy hány 60 év feletti embert kerestek fel, hányat győztek meg és oltottak be. Aki pedig nem vállalja az oltást, azzal elvileg egy nyilatkozatot is aláíratnak.

A lap szerint ez utóbbi számos kérdést vet fel a háziorvosok körében:

miért is kellene aláíratni bárkivel egy nyilatkozatot arról, hogy lemond egy amúgy önkéntes oltásról?

Többen azt is kifogásolták, hogy “házaló ügynököt” kell játszaniuk, miközben a betegeiket kéne ellátniuk.

“Nem elég, hogy kormányhivatallá is alakultunk, mert az emberek nálunk akarják kinyomtatni az uniós védettségi igazolásokat is, holott ezt megtehetnék a hivatalokban vagy egy ügyfélkapus jelszóval saját maguk is. Hol van eközben az orvosnak ideje arra, hogy egyenként elkezdje győzködni a betegeit az oltásról?”

– fogalmazott egy háziorvos a lapnak.

A harmadik oltás kapcsán is kikérték a háziorvosok véleményét. A többség azt mondta, hogy eddig inkább csak tájékoztatta a betegeit a lehetőségekről, de harmadik oltásokat még nem adott be. Az orvosok tapasztalatai szerint jobbára azok érdeklődnek a harmadik oltás után, akik Sinopharmot kaptak eddig. Egyikük szerint

“a harmadik oltás engedélyezésével a kormány ügyesen elfedi, hogy a nagy tételben beszerzett kínai Sinopharm kevésbé ad védelmet.”

Olyan is akadt, aki korábban Szputnyik V oltást kapott, és most azért szeretne Pfizert, mert Németországban dolgozik, ahol az orosz vakcinát nem fogadják el.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!