Ismét megszívtuk – Orbánék döntései miatt folyamatosan hátrányba kerülünk!

Bár korábban a kormánypropaganda mindenkit próbált megnyugtatni, hogy semmilyen hátrány nem éri utazásai során azokat, akik a keleti vakcinák valamelyikét választja, azonba azóta kiderült, hogy ez nem igaz!

Orbánék arról mélyen és sunnyogva hallgatnak, hogy mennyire képtelenek voltak megfelelő mennyiségű és minőségű megállapodást kötni más államokkal az oltási igazolványok kölcsönös elfogadásáról, ami a keleti vakcinákkal oltott magyarok esetében különösen fontos, ha külföldre akarnának utazni bármilyen okból.

A Fidesz sikerként harsogta, hogy már Mongóliába, Kazahsztánba vagy épp Üzbegisztánba is korlátozások nélkül utazhat minden magyar, arról viszont egy szót nem ejtenek, hogy mondjuk Ausztriába, Olaszországba vagy épp Portugáliába továbbra is külön tesztek és egyéb költséges kötelezettségek teljesítése után mehetnek csak be azok a magyarok, akik nem uniós oltást kaptak.

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője közösségi oldalán kiemelte azonban, hogy nem csak ez az egy probléma van:

Nagy-Britanniában éppen a mai naptól változnak, illetve enyhülnek a korlátozások, számos ország lakói ettől kezdve mentesülnek a karantén és egyéb elvárás alól, így például a szomszédos Ausztria, Szlovákia, Szlovénia vagy épp Románia állampolgárai. Érdekesség, hogy bár a lejelentett fertőzöttségi mutatóink sokkal jobbak, mint például az utóbbi három említett országból érkező adatok,

mégis a brit kormány ezek szerint kockázatosnak találja még a Magyarországról érkezőket.

Ujhelyi félhivatalos forrásaira hivatkozva azt a magyarázatot kapta erre, hogy a nagy mennyiségben használt keleti vakcinák miatt van erős fenntartás még mindig Magyarországgal szemben.

Egyszerűen az Európai Unióból nemrég távozó Nagy-Britannia úgy ítéli meg, hogy a dokumentációjának leadása, illetve le nem adása miatt sajátos helyzetbe kerülő SzputnyikV, illetve a hatékonyságával kapcsolatban már igazolt kételyekkel bíró kínai Sinopharm tömeges használata még kockázatot jelent a delta variáns terjedése idején, ezért jobb az óvatosság.

Az jelenleg az egyik legnagyobb kérdés, hogy a magyar kormány miért nem képes a külkapcsolatai révén a magyar emberek érdekében megfelelő megállapodást kötni és a lehető legtöbb könnyítést elérni a polgárai számára minden lehetséges partnerországnál,

és nem csak azoknál, ahol valami sötét fusizás is megy kormányzati szinten.

A szocialista politikus bejegyzésében kiemeli, hogy a Fidesz tavaly nyáron is elengedte a gyeplőt és inkább oligarcháinak jachtjain pihent, vagy épp a magán-gépeikkel repdesett melegebb éghajlatokra, ahelyett, hogy a kötelességét tette volna.

“A kormányzat szövegelésben, hepciáskodásban és gőgös kivagyiságban nagyon erős, ott bicsaklik meg ez a pökhendi ficsúrság, amikor szembejön a valóság.

Az, hogy a kormányzati szereplők ebben nem tudtak érdemi eredményeket felmutatni: vagy az abszolút töketlenségüket vagy a mérhetetlen nemtörődömségüket bizonyítja. Valószínűleg mindkettőt” – zárja nyílt levelét Ujhelyi.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!