Sokakat átvertek – póruljártak Matolcsy csodafegyverével

Csodafegyvernek szánták az állam finanszírozásában a 2019. június elején elindított Magyar Állampapír Pluszt. A “szuperállampapír” az inflációtól független, sávos kamatozással rendelkezik, mely az ötödik évben eléri az indításkor jelentősnek tűnő 6 százalékot. Ám akik ma számolnak, elkeserítő számokat kapnak.

Az állampapír kamatozása fix, nem függ az inflációtól, évekre előre sávosan meghatározott.

Az ötödik év végén kapott összeg, ami összességében 27 százalékkal több, mint az eredeti befektetés, nem tűnik rossznak, azonban ha figyelembe vesszük az elszabadult inflációt, akkor már elkeserítő képet kapunk. Ugyanis, ha valaki az induláskor 500 ezer forintért vásárolt a “szuperállampapírból” akkor a papíron

42 ezer forintos hozama a valóságban összesen 525 forintot ér!

Sem Matolcsy, sem a kormány nem számolt azzal, hogy 2021-re Európa legnagyobb inflációja hazánkban lesz, melyet mindannyian érzünk vásárláskor a boltban, akik pedig lakásfelújításra adták a fejük, már lehet az építőanyagár emelkedés miatt már lehet meg is bánták. Gyakorlatilag nem történt más, mint a magyar emberek ingyen finanszírozták a saját pénzükből Orbánék pénzszórását.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!