Példátlan krízist idézett elő a kormány átgondolatlan törvénye!

Kásler Miklós az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén a Parlament Széll Kálmán teremében 2020. február 7-én. Jobbról Müller Cecília országos tisztifőorvos.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Több szakember is felszólalt az elmúlt hónapokban az Orbán-kormány átgondolatlan egészségügyi szolgálati jogviszony-módosítása ellen, azonban a kormány azt erőszakosan bevezette.

Ennek most meglett a következménye, bekövetkezett amitől mindenki tartott!

Szerda este orvoshiány miatt leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya,

és előreláthatólag legkorábban majd csak augusztus 30-án indulhat újra – írta egy belső körlevélre hivatkozva Kunetz Zsombor a közösségi oldalán.

A belső levélben a kórház igazgatója, Dr. Tóth Ferenc ezt azzal indokolta, hogy az egészségügyi jogállásról szóló törvény bevezetését követően, a “sürgősségi betegellátó osztályunkon a vállalkozó orvosok felmondásával jelentős orvoshiány alakult ki”, így augusztus 4-én este 6 órától felfüggesztik a sürgősségi működését.

Tóth a kritikus helyzetről levélben értesítette az országos tisztifőorvost, melyben “humánerőforrás krízisre” hivatkozik, és az osztály leállása miatt kéri egy helyettes szolgáltató kijelölését. A leállás a traumatológiai ügyeletet nem érinti – közölte a 444.hu.

Az egészségügyi szakértő bejegyzésében kifejtette:

ez a helyzet “tökéletes példája az agresszív, át nem gondolt, úthenger mentalitásnak”, mivel szerinte “az új jogállási törvény rendkívül nehézzé tette a vállalkozó orvosok működését, akik ezelőtt több intézményben is dolgozhattak párhuzamosan”.

Az Uzsoki Kórház sürgősségi osztályának leállása miatt, a súlyos betegeket három másik intézmény, a Honvédkórház, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház között osztják szét.

Kunetz Zsombor a napokban konkrét javaslatokat is tett, melyben kifejtette, mit kellene tenni az egészségügyben annak érdekében, hogy minimalizálni tudjuk a mindenképpen bekövetkező negyedik hullám hatásait. Erről korábbi cikkünkben olvashatnak:

Nem bírták tovább a kormányzati semmittevést – konkrét programot tettek az asztalra

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!