Kudarcot vallott a kormány – Történelmi csúcson az államadósság!

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Orbánék 2010-ben mikor hatalomra kerültek, harcot hirdettek az államadósság ellen. Azóta több mint tíz év telt el, és azon kívül, hogy zsebre tették a fél országot, sikerült tovább növelniük az államadósságot!

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje közösségi oldalán hozta nyilvánosságra Orbánék egyik legnagyobb kudarcát:

2010 óta 75 százalékkal nőtt az államadósság!

Míg 2010-ben 22363 milliárd forintra rúgott ez az összeg, addig Orbánék kormányzása alatt, 2021-re már 39110 milliárd forintra ment fel az államadósság.

Ha a számokat nézzük, akkor kijelenthető, hogy a Fidesz-kormány ezen harca elbukott, csúfosan leszerepeltek.

“A sikerpropagandával szemben a valós helyzet az, hogy a GDP arányos államadósság ma 80 százalék felett jár. Mindezt úgy, hogy zsebre rakták a magánnyugdíjpénzeket és lefaragták az oktatási, egészségügyi és szociális kiadásokat” – emeli ki bejegyzésében Karácsony, majd hozzáteszi, hogy a Covid-válság alatt úgy szállt el az államadósság, hogy abból nem a nehéz helyzetbe került magyar kisvállalkozásokat és munkavállalókat mentették, hanem a NER-es haverokat gazdagították.

Az út szélén hagyott 99 százalék mellett szintén elégtelen bizonyítványt állít ki a kormány gazdaságpolitikájáról az elszabadult, nyolc éve nem látott mértékű infláció, amely milliók számára okoz nagy nehézséget a mindennapokban. Ezek a valós problémák, és ezekre nincs érdemi válasza a kormánynak.

Az Orbánék okozta mély gödörből, melybe az országot taszították, egyetlen út vezet kifelé: a kormányváltás!

2022-ben le kell váltani a Fidesz-KDNP szövetséget, és el kell kezdeni azoknak a károknak a helyreállítását, melyeket ez a kormány okozott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!