Napközben Orbánnál járt, este már az oltások ellen uszított Amerika sztártévése

Az utóbbi napok nagy NER-közeli híre, hogy Magyarországra látogatott Tucker Carlson, az amerikai jobboldal leghíresebb tévés uszítója. A magyaroknak talán kevésbé lehet ismerős Carlson neve, de Amerikában nagy ismertségnek örvend állandó összeesküvés-elméletei és szélsőjobboldali uszító kommentárjai miatt, amiket a Fox News nevű jobboldali-konteós “hírcsatornán” ad elő esténként.

Carlson nagy tisztelője az Orbán-kormánynak, ha rajta múlna, Amerikából is olyan szélsőjobboldali diktatúrát csinálna, mint amilyen Magyarország. Egy fontos területen azonban jelentősen eltér a véleménye a magyar kormányétól: a koronavírus és a védekezés kapcsán.

Carlson Amerika egyik legnagyobb oltásszkeptikusának és maszkellenesének számít, tévéműsorában rendszeresen uszít a járvány elleni védekezés ellen.

Nem véletlen, hogy budapesti útján is felhozta a témát, mindjárt hétfő esti, Budapestről sugárzott bejelentkezésében kikelt a maszkok ellen, a műsorának is azt a címet adta, hogy “A demokraták megnehezítenék az oltatlanok életét”. Monológja után a maszkviselés ellen felszólaló Jeffrey Andersonnal is készített egy interjút.

Ami megdöbbentő, hogy Carlson ezzel még eléggé vissza is fogta magát: arra is volt már példa, hogy kétségbe vonta a vakcinák hatékonyságát, sőt, egy ízben magát a koronavírust is Anthony Fauci, az amerikai járványvédelem vezetőjének kitalálmányának állította be.

Carlson szívélyes fogadtatása a kormány részéről már csak azért is meglepő, mert a harmadik hullám alatt valóságos kampányt épített arra, hogy oltásellenesnek állítsa be az ellenzéket, csak mert fenntartásokkal kezelte az EU-ban nem engedélyezett keleti vakcinákat (melyek egyikéről azóta bebizonyosodott, hogy nem ad megfelelő védelmet a vírusnak leginkább kiszolgáltatott idős honfitársainknak). Ez most mintha nem érdekelte volna Orbánt, aki még egy közös fotót is feltöltött Facebook-oldalára Carlsonnal.

Pedig akár azt is elmondhatta volna neki, amit áprilisban még az ellenzéknek címezve adott elő. Nevezetesen:

“Az oltásellenes kampány – elnézést, hogy nagypénteken használok ilyen erős kifejezést – az bűn. Mert akit lebeszélnek arról, hogy felvegye az oltást, az meghalhat. És meg is halnak olyanok, akik hallgatnak a baloldalra. És ezért valakinek a lelkiismeretével el kell számolnia. Én arra kérek mindenkit, ha nem akar oltást – amit megérthetünk, mert nem gondolkodik mindenki ugyanúgy a világról –, mi ezt tiszteletben tartjuk. Ne lépje át azt a határvonalat, hogy másokat is meg akar arról győzni, hogy ő se oltassa be magát.”

Persze belátjuk, egy ilyen szembesítéshez azért gerincre is szüksége lett volna.

(444 nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!