Migránssimogató kormány – tétlenül nézik, ahogy elveszik a magyarok munkáját

Mindenkibe emlékszik a kormány migráns ellenes kampányára, aminek az egyik fő üzenete, úgy is mondhatnánk egyik fő riogató eleme az volt, hogy a bevándorlók elveszik a magyarok munkáját. Nos, akkor nem akarta senki elvenni, most viszont, mikor tényleg meg kellene védeni a magyar munkahelyeket, sehol nincs a kormány.

nem veheted el a magyarok munkajat

Nemzeti Konzultáció ide vagy oda, a fenti óriásplakát mondata már nem érvényes, és nem csak azért, mert a kormány a napokban emelte meg a külföldi munkavállalók arányát szabályzó kvótát tízről 20 százalékra, hanem azért is, mert ezzel úgy tűnik,

magyar emberek munkahelyét szüntette meg!

A ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft. makói üzemében történtek nagyon abba az irányba mutatnak, hogy a kormánynak esze ágában sincs megvédeni a magyar munkahelyeket. A Népszava szerint az idei év első heteiben a gyár dolgozóinak azért kellett sztrájkolniuk, hogy egyáltalán megőrizhessék a kollektív szerződésben rögzítertt jogaikat. Akkor ugyan elérték, hogy idén december 31-ig ne történjen változás, de a mostani helyzet igen aggasztó. Elbocsájtási hullám kezdődött, évek, évtizedek óta ott dolgozó embereket küldenek el, majd

másnap ugyanannyi kölcsönzött magyar vagy ukrán dolgozóval töltik fel a létszámot!

Megtehetik? Meg, a jelenlegi jogi keretek között, amely már szinte minden jogot elvett a munkavállalóktól. A dolgozók félnek, mert az már tisztán látszik, hogy a helyzetik nem fog javulni. A jövő évi új kollektív szerződéssel biztos, hogy nem, de még ennél is rosszabb, ha a munka törvénykönyve hatálya alá kerülnek, ami még kevesebb jogot biztosít az eddigi szerződéshez képest.

Az év eleji sztrájkot szervező Makói Gumiipari Szakszervezet (MGSZ) vezetője szerint eddig a cég ügyelt rá, hogy a csoportos létszámcsökkentés 20 fős határa alatt maradt a havonta elküldött dolgozók száma, azonban az mindenkinek szemet szúr, hogy a sztrájk idején aktív kollégáikat sorra teszik lapátra.

Úgy látszik Makó kivételes hely, ott az ukrán kölcsönzött munkások mégiscsak elvehetik a magyarok munkáját.

Bevándorláspárti szabályt jelentett be Szijjártó – mit szólnak ehhez a fideszesek?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!