Egy ellenzéki átjutott Orbán cenzorain: így még nem vették hülyére a propagandát

Briliáns átverést hajtott végre Orbán megyei propagandasajtóján Pleva Dániel, a Momentum körmendi előválasztási képviselőjelöltje.

Miután évek óta esélytelen, hogy a kézivezérelt Fidesz-médiumokban hírt adjanak az ellenzékhez köthető hírekről, Pleva trükkhöz folyamodott, hogy bekerüljön valahogy a Vas Népe című lapba az előválasztási hirdetésével. A politikus a társkereső rovatba adott fel egy hirdetést, ami elég is volt ahhoz, hogy átverje a Fidesz árgus szemekkel leső cenzorait.

Ez volt a hirdetés szövege:

31/178/90 barna hajú és szemű állatorvos keresi azt a 18 évnél idősebb, Körmend környéki magyar állampolgárt, akinek a választottja lehet. Minden momentumot szeretnék megélni veled, nekem kimondhatod a problémáidat, és segítek megoldani őket! Jelige: “1041312 Válassz engem!” (Ügyfélszolgálat: 9900 Körmend, Szabadság Tér 5.)

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője is hozzászólt Pleva Facebook-posztjához, mint írta:

“Annyira van ma sajtószabadság Magyarországon, hogy ilyen trükközéssel kell bekerülni a megyei lapba egy ellenzéki jelöltnek.”

Egy másik kommentelő pedig megjegyezte: érdemes lesz megnézni, mely szerkesztőktől válnak meg holnapra, amiért engedték átmenni az ellenzék kódolt hirdetését. Pleva ehhez annyit írt: nagyon reméli, hogy senkinek a megélhetése nem kerül veszélybe,

“de ha egy újságtól elbocsátanak valakit emiatt, az egy beismerés, hogy az nem egy újság”

– írta.

(Nyugati Fény nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!