Még véget sem ért a Magyar Nagydíj, a kormánysajtó máris kóstolgatja Hamiltont

Alig két nap telt el azóta, hogy Lewis Hamilton hétszeres Forma-1-es világbajnok nyíltan kritizálta a kormány homofób-törvényét a Magyar Nagydíjra érkezve, máris beindult ellene a lejáratás a Fidesz-médiában.

Azért nem könnyítette meg a dolgukat a pilóta: nagyszerűen szerepelt a szombati időmérő edzésen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat az első helyről. A Magyar Nemzet persze így is megpróbált mindent elkövetni, hogy beárnyékolja valahogy a világbajnok sikerét, így az alábbi címmel számoltak be róla:

“Hamilton gonoszkodott az időmérőn a Hungaroringen, kifütyülték”

A kormánylap arra célzott, hogy Hamilton az utolsó gyorsköre előtt szándékosan lelassított, hogy megnehezítse a Red Bullok dolgát. Az elsőszámú célpontja a közvetlenül mögötte autózó Verstappen volt, de végül Pérez lett az áldozata, aki nem ért fel a második mért körére. Ezt az amúgy teljesen szabályos taktikai húzást minősítette “gonoszkodásnak” a kormánylap. Hogy milyen alapon, az nehezen érthető, még maga Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is azt nyilatkozta, hogy Hamilton lépésében nem volt semmi elítélendő.

“Lewisnak volt zsebben egy nagyon jó köre, ezért csak visszafogta egy kicsit a dolgokat, mivel nyilvánvalón nem akarta, hogy a mi autóinknak tiszta köre legyen. De joga van ezt tenni, övé volt a pályaelőny, úgyhogy nem nagy dolog ez, már minden a holnapról szól”

– nyilatkozta.

A kormánysajtó persze máshogy látja a dolgot, az Origo sietett is kiemelni, hogy Hamiltont kifújolták a húzás miatt. Az alábbi címmel jelentették meg a cikküket:

“Hamilton szándékosan hátráltatta Verstappent a hungaroringi időmérőn?”

A kormánysajtó által visszhangzott vádakra Hamilton is reagált az időmérő után tartott sajtótájékoztatóján. A világbajnok szerint “ostobaság”, hogy direkt hátráltatni próbálta volna Verstappent. Mint fogalmazott: tudta, hogy az előtte, a Valtteri előtt lévők össze fognak torlódni a kör végére, ezért minél nagyobb helyet akart hagyni maga előtt, és még így is kicsit lassítania és várnia kellett, mire mindenki nekilódult. Biztosítani akarta az optimális helyet maga előtt.

“Nem űztem taktikai játszmát, nincs szükségem rá. Tudom, mit csinálok a volán mögött, és elég gyors vagyok, nincs szükségünk taktikázásra. Akik ezeket a megjegyzéseket tették, nincsenek tisztában a munkánkkal, valószínűleg ezért sincsenek itt”

– fogalmazott.

Bővebben itt írtunk arról, miért találta meg a hétszeres világbajnokban az új főellenséget a Fidesz-média:

Borított a Forma-1 világbajnoka: a Magyar Nagydíj előtt ment neki Orbánnak

(Nyugati Fény nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!