Varga Judit személyeskedő visszavágása: “Hamilton maradjon a kaptafánál”

Egy nappal a Magyar Nagydíj kezdete előtt Lewis Hamilton hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta Instagram-oldalán állt ki a kormány melegellenes törvénye ellen. Hamilton azt írta: “A törvény elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető. Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, tekintet nélkül arra, kit szeret, vagy hogy mivel azonosul.”

A kormány részéről órákig senki nem kommentálta Hamilton kiállását. Végül Varga Judit szólalt meg a Facebook-oldalán. Az igazságügyi miniszter a már bevált fideszes paneleket alkalmazva azt írta, sajnálattal látta, hogy ma Hamilton is csatlakozott “a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához.”

“A magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre! Jómagam a KRESZ vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből. Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél”

– írta Varga, hozzátéve: azért sok sikert kíván Hamiltonnak a Hungaroringen való szerepléshez.

Varga érvelése természetesen nyilvánvalóan nem állja meg a helyét, politikai ügyekben ugyanis nemcsak politikusok az illetékesek, ha így lenne, a választásokat is felesleges volna megtartani. Persze a NER-re talán igaz, hogy a politika néhány kiváltságos ember magánügye, de jobb helyeken a politika közügynek számít, és mindenkinek ugyanannyi joga van beleszólni. Hamiltonnak is joga van a véleményéhez, ha úgy érzi, az alapvető emberi jogait támadják egy uniós ország kisebbségének.

Nem Hamilton az egyetlen egyébként a Forma-1-es világbajnokok közül, aki megszólalt, Sebastian Vettel is megtette, aki szivárványszínű cipőben jelent meg csütörtökön a Hungaroringen. A részletekről itt írtunk:

Tiltakozási hullám a Magyar Nagydíj előtt, újabb Forma-1-es világbajnok csatlakozott

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!