A nyár után az ősz is forró lehet – utcára hívja Karácsony Gergely az ellenzéket

Forrás: Index

A mai napon a Nemzeti Választási Bizottság tagjainak tájékoztatása alapján úgy tűnik, visszadobták a Karácsony Gergely által kezdeményezett népszavazási kérdéseket, miközben a kormányét átengedték. 

A kormány propaganda jelleggel megfogalmazott, homofób és gyűlöletkeltő kérdéseit simán megszavazta a fideszesekkel feltöltött testület a Jobbik delegáltjának támogatásával. E mellett, a főpolgármester által feltett, valós kérdésekkel foglalkozó népszavazási kezdeményezését egyelőre visszadobták, mivel egy hét nem volt elég a döntésre, mert  magánszemély kezdeményezte azt.

Az öt kérdés a következő:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy koncessziós szerződés keretében gazdasági társaságnak ne legyen átengedhető magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetése?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy minden hatvan év fölötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy ingyenesen legyen jogosult SARS-CoV-2 neutralizáló antitest kimutatására alkalmas tesztre?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Egyértelmű, hogy miért is retteg a kormányzat ezektől a kérdésektől, ha ezek népszavazásra kerülnek, valószínűleg elsöprő többségben támogatnák az emberek mindegyiket,

ami egyértelmű vereség lenne a Fidesz és Orbán számára!

Karácsony Gergely már akkor kinyilvánította elszántságát az ügyben, amikor a NVB hátrébb sorolta a beadványát a kormányéval szemben, mert az magánember adta be. “A magánszemélyek nekik kevesebbet érnek, mint a kormány. De az a helyzet, hogy ez az ország magánszemélyekből áll” – írta akkor.

“Ha máshogy nem megy, hát az utcán is megmutatjuk: mi vagyunk a többség és nem adjuk a jövőnket!”

Úgy néz ki, érik egy óriási demonstráció, mert a Fidesz nem hagy más utat az ellenzéknek, csak az utcai politizálást hagyta meg terepnek. Az intézményeket kiüresítették vagy hatalmuk alá hajtották, a parlamentben a meghekkelt választási törvénynek köszönhetően csak röhögnek a kétharmaduk birtokában, a járványkezelésre hivatkozva pedig azt tesznek amit csak akarnak kormányrendeletekkel. A türelem pedig fogy, és a nyár után az ősz is igen forró lehet majd.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!