Nem várt helyről kapott pofont Kövér: ez felér egy hideg zuhannyal a fideszesektől

A sajátjai közül is egyre kevesebben osztják Kövér László szélsőséges gondolatait. A házelnök nemrég egy interjúban fogalmazott úgy: ha ma tartanák a szavazást az uniós csatlakozásról, nemmel voksolna.

Kijelentésével még a fideszesek többsége sem ért egyet: a Medián friss felmérése szerint a kormánypárti szavazók

79 százaléka szavazna a bentmaradásra, és “csak” 17 százalékuk a kilépésre.

További rossz hír Kövérnek, hogy a szavazókorú népesség kiemelkedően magas százaléka, 83 százaléka szeretné, hogy Magyarország az Európai Unió tagja maradjon, és mindössze 11 százaléka lépne ki.

Az ellenzéki szavazóknál a bennmaradásra szavazók aránya 90-7 százalék, míg a párt nélkülieknél 76-4.

A Medián kutatásában megkérdezték a résztvevőket a melegellenes törvényről is, abban azonban már jóval megoszlottak a vélemények, nagyjából azonos arányban támogatták és ellenezték a törvényt. A szavazókorú népesség 47 százaléka jelölte meg azt a választ, hogy helyes volt a törvény megszavazása, mert a szexuális nevelés kizárólag a szülők dolga, és fontos megvédeni a gyermekeket a káros befolyástól. 42 százalék viszont azt mondta, nem helyes, mert korlátozza a szólásszabadságot, és hátrányosan megkülönbözteti a meleg, leszbikus és transznemű embereket.

Ez pártszimpátia alapján a következőként néz ki: a kormánypárti szavazók kétharmada (66 százaléka) támogatja a törvényt, és negyede (25 százaléka) van ellene. Az ellenzéki szavazóknál ez az arány 29-64, míg a bizonytalanoknál 39-39 (ebben a csoportban 22 százalék nem válaszolt).

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!