Megérkezett a kormányzati beismerés: tényleg a magyar állam vásárolta a kémprogramot?

Szijjártó1
Forrás: Szijjártó Péter / Facebook

Nem kérdés, hogy Orbán kormányzásának legnagyobb botránya az izraeli kémprogram, a Pegasus körül kipattant ügy. Volt miniszter, üzletemberek, ügyvédek és újságírók titkos lehallgatása nincs a demokratikus államok politikai eszköztárában. A program létezését is próbálták eddig tagadni a fideszes politikusok, de most mintha megérkezett volna az első beismerő vallomás.

Ahhoz képest, hogy július 19-én Szijjártó Péter kijelentette, hogy az Információs Hivatal nem használja a szóban forgó szoftvert és semmiféle megállapodást nem kötött erre vonatkozóan a kémszoftvert gyártó NSO céggel, mára egészen megváltozott a véleménye.  A Portfolio a Magyarországot is érintő megfigyelési ügyet firtató kérdésére a külügyminiszter az általános válaszon kívül, miszerint egy államnak kötelessége mgvédenie állampolgárait, és ehhez használnak speciális szoftvereket is, elejtett egy másik mondatot is.

“Nincs abban tehát semmi meglepő, ha Magyarország külföldről vásárol ilyet.”

Nem hangzik ez másképp, mint egy elismerése annak, hogy Orbánék is beszereztek egy kémszoftvert. Az természetesen még csak feltételezés, hogy a Pegasus-t, de az eddigi tények mind abba az irányba mutatnak, hogy bizony erről a kémprogramról van szó.

Szijjártóhoz hasonlóan  Varga Judit igazságügyi miniszter is hasonlóképpen nyilatkozott újságíróknak: “ilyen eszközökre minden országnak szüksége van!” Ezzel ugyan nem ismerte el a telefonok feltörésére alkalmas szoftver meglétét, de nem is tagadta, hanem annak szükségességét bizonygatta. Arról pedig, hogy milyen kommunikációs zűrzavar van a kérdésben, és hogyan próbálják a fideszes miniszterek a másikra tolni a felelősséget itt írtunk:

Kommunikációs válság a Fideszben – pánik szülte válaszokat adnak a kormánytagok

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!