Nagyon kiakadtak Orbánék, feljelentést tesznek: mutatjuk, mi borította ki a bilit

Büntetőfeljelentést tesz a kormány a konzultációs oldalt ért “informatikai támadás” miatt

– értesült az MTI a kormany.hu oldalon közzétett közlemény alapján.

Mint ismert: egy ismeretlen hétfőn a Youtube-on közvetítette 12 órán át, hogy egy algoritmus segítségével hamis adatokkal minden további nélkül ki lehet tölteni az internetes nemzeti konzultációt. A videó mellé az ismeretlen azt írta:

“Az idei nemzeti konzultációt kicsit bonyolultabb automatikusan random kitölteni, de nem túl sokkal. Csak várni kell 2-3 másodpercet, amíg a robot megkapja a generált címre az e-mailt. A bot amúgy sokkal gyorsabb lenne, csak a videó kedvéért van beépítve késleltetés, hogy látható legyen, amit csinál – egyébként percenként úgy 25-30 konzultációt tudna kitölteni.”

Nem először fordul elő, hogy valaki egy robot segítségével mutat rá, mennyire egyszerű csalni a konzultációkkal: tavaly egy hasonló eset vége vádemelés lett, pedig a “hacker” csak azt akarta demonstrálni, hogy ilyen feltételek mellett nem vehetők komolyan a kormány állításai a kitöltések valós számáról.

A kormány tájékoztatása szerint a kormányzati szervek megteszik a szükséges lépéseket, beleértve a büntetőfeljelentést is. Mint írták:

“Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egyes szereplők különböző módszerekkel próbálják ellehetetleníteni a járvány utáni életről szóló párbeszédet. A minimálbér-emelés, a családi adóvisszatérítés, a hitelmoratórium vagy a gyermekek védelmének kérdése magyarok millióinak életét érintik, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét.”

Bővebben itt írtunk az eset részleteiről:

Döbbenetes videó: valaki fél napon át közvetítette, hogy lehet elcsalni a konzultációt

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!