Amerikai nagymamát másol a Fidesz – teljesen kifogytak a saját ötletekből

Csúcsra járatja a Fidesz idén nyáron a  homofób kampányát, úgy tűnik, ez a téma fogja uralni a Fidesz kommunikációját egészen a választásokig. Régi recept felmelegítve, most nem Soros György a gyűlölendő, hanem az LMBTQ közösség, megfejelve azzal az aljassággal, hogy a gyerekeinket veszélyeztetik. Csakhogy az ötlet, amit a kormánypárt most alkalmaz, egyáltalán nem eredeti, majdnem ötvenéves.

Úgy látszik, Habony Árpádnak nincs más dolga, mint politikatörténetet olvasgatni, aztán onnan kikukázni messzi országokban, régi időkben alkalmazott politikai trükköket. A Fidesz mostani homofób kampányában sincs semmi új elem, semmi fantázia, egyszerű másolása egy, az ’70 években az USA-ban futó kampánynak. Anita Bryant volt az a hölgy, aki megtermtette a vallásos-populista homfóbok kedvelt alapvetését, hogy a melegek a fiatalok körében keresik, egyenesen toborozzák az utánpótlást, mivel ők szaporodásra képtelenek.

Anita Bryant egyébként énekesnő és szépségkirálynő volt, innen jutott el a fundamentalista keresztény aktivista szerpkörbe. Kampánya sikeres volt, melynek a neve

„Mentsük meg a gyermekeinket”

névre hallgatott, mintha a Fidesz bégető kórusát hallanánk. Az amerikai vallásos jobboldal homofóbjai hamar rájöttek, hogy ha a melegeket szándékosan és szisztematikusan összemossák a gyerekzaklatókkal, akkor az nem csak politikailag kifizetődő, hanem szószerint is, hiszen a maszlagot benyaló vallásos jobboldaliak adakozni is hajlandóak a melegek egyenlő jogai elleni küzdelemhez.

Ám a sors megint közbeszólt, és megmutatta miért is nettó f@szság a melegellenesség, Bryant unokája, Sarah Green épp a napokban fog melegházasságot kötni, egy nővel. Még nem döntötték el, hogy a nagymama kap-e meghívót az esküvőre.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!