Még Pintérből is bohócot csinált a Fidesz, csak le ne bukjon a lehallgatási ügyben

Hiába ment el Pintér Sándor belügyminiszter a nemzetbiztonsági bizottság Pegasus-ügyben összehívott hétfő délelőtti zárt ülésére, a fideszesek bojkottálták az ülést, így nem lehetett megtartani azt.

Ismeretes: Pintér újságíróknak árulta el a múlt héten, hogy egy zárt ülésen szívesen válaszolna a kérdésekre. A belügyminiszter korábban nem tagadta, hogy a titkosszolgálatok valamelyike használta volna a Pegasus-szoftvert.

A miniszter be is tartotta, amit ígért, el is ment az ülésre, de a testület fideszes tagjai nélkül a bizottság határozatképtelen volt, így a napirendet sem tudták elfogadni.

Az ellenzék a következő öt kérdésre várta volna a választ:

  • Megvásárolta, illetve használta-e valamelyik hazai szakszolgálat a Pegasus nevű megfigyelőprogramot?
  • Adott-e engedélyt az Orbán-kormány jelenlegi igazságügyi minisztere vagy valamelyik hivatali elődje újságírókkal, ellenzéki politikusokkal szembeni titkos információgyűjtésre?
  • Adott-e engedélyt Varga Judit beosztottja, Völner Pál parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes újságírókkal, ellenzéki politikusokkal szemben történő titkos információgyűjtésre?
  • Tudott-e Orbán Viktor arról, hogy független újságírókat, ellenzéki politikusokat, üzletembereket és ügyvédeket hallgattak le az elmúlt években Magyarországon?
  • Jelenleg is tartanak-e a lehallgatások?

Az ülést a bizottságot vezető Stummer János jobbikos képviselő hívta össze közvetlenül azután, hogy a nyilvánosság tudomást szerzett a lehallgatásokról. Arra, hogy a Fidesz bojkottálni fogja az ülést, előzetesen számítani lehetett, Halász János, a bizottság fideszes alelnöke ugyanis már az összehívás után közölte: szerintük nem indokolt a bizottsági ülés, mivel az csak “a baloldal politikai hangulatkeltése”.

Az ügy miatt tüntetést hirdetett meg hétfőre a Momentum a Terror Háza elé, ahova a többi ellenzéki pártot is várják. A részletekről itt írtunk:

Hétfő este tüntetés lesz az Orbán-kormány valaha volt legnagyobb botránya miatt!

(24.hu nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!