Keményen kiosztotta Orbánékat az EP-képviselő – “Menjen a kormány a fenébe!”

Felháborítónak tartja az MSZP EP-képviselője, hogy a kormány vakcinainfónak álcázott pártpropagandával vezeti félre az embereket.

Ujhelyi István szocialista politikus közösségi oldalára kitett vasárnapi nyílt levelében kiemeli, hogy már a járvány berobbanásakor figyelmeztették a nyilvánosságot, hogy a Fidesz nyilvánvalóan propagandacélokra akarja majd felhasználni az oltási regisztráció során a Rogán-féle tárcához befutó adatokat, de akkor Orbánék nemes egyszerűséggel „oltásellenes gyilkosnak” nevezték azokat, akik ezt szóvá merték tenni.

Ehhez képest mindez beigazolódott:

a Fidesz megint átlépte a vörös vonalat és nettó pártpolitikai propagandára használja fel azokat a magyar embereket, akik életmentő oltásra jelentkeztek az elmúlt időszakban.

Sokan engedélyezték a regisztráció során, hogy folyamatos tájékoztatást kapjanak a kormánytól; hiszen erre volt szükségük az oltásra várva, azonban a minap újabb „tájékoztató” levelet kaptak, amelyben a „nemzeti konzultáció” kitöltésére kérik őket.

“Nem arról tájékoztatják őket, hogy mi lesz azokkal a Sinopharm-vakcinával oltott idősekkel, akiknél nem alakult ki az immunitás és emiatt jogosan dühösek, jogosan félnek. Nem arról tájékoztatják őket, hogy hazánkban a negyedik hullám előtt közel nullára csökkent az oltási kedv és a nyugati országok többsége már rég megelőz minket átoltottságban, ezért jó lenne, ha mindenki a saját környezetében megpróbálná még rávenni az oltatlanokat a vakcinák felvételére. De még csak nem is arról kaptak ezek az emberek tájékoztatást, hogy a kormány milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy egyetlen orosz-, vagy kínai vakcinával oltott magyar embert se érjen hátrány, ha utazni szeretne.

Ezek helyett inkább a Sorosról, meg Gyurcsányról, meg kiskorúak nemátalakító műtétjeiről szóló konzultációról kaptak propagandát. Egészen elképesztő és undorító.”

– írja bejegyzésében Ujhelyi, amire szerinte a kormányzat nyilván rávágja majd, hogy minden jogszerű, hiszen az érintettek hozzájárultak ahhoz, hogy a kormány „kapcsolatban legyen velük”.

Ugyanezzel a „minden jogszerű” szöveggel takaróznak a nemzetközi lehallgatási botrány kapcsán is, ami hasonlóan nevetséges és önleleplező – teszi hozzá az MSZP EP-képviselője, majd felszólítja a kormányt, hogy “azonnal hagyjon fel a kormányzati propagandával és azokat a magyar polgárokat, akik a vakcinaregisztrációs honlapon adták meg elérhetőségeiket, a továbbiakban kizárólag a járványkezelés és oltás érdemi információval keressék meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!