Karácsony a Pride-on: Hogy jön ahhoz bárki, hogy furkósbotot faragjon a keresztből?

Fotó: Béres Márton / Népszava

Minden idők legnagyobb Budapest Pride-ját tartották szombaton, a szervezők szerint több mint 30 ezren felvonultak. Az utolsó beszédet Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és ellenzéki miniszterelnök-jelölt mondta, aki úgy kezdte beszédét: ő hetero, apa és keresztény, de nem annak ellenére van itt, mert az, hanem éppen ezért.

Karácsony kiemelte: tudja, hogy a többséghez tartozni nem privilégium, hanem felelősség, hogy mindaz, ami neki megadatott, másnak is megadatott legyen ebben az országban.

„Keresztényként tudom, hogy mindnyájan a Teremtő képére lettünk teremtve. És tudom azt, hogy bár nem vagyunk egyformák, de egyenlők igen. És tudom azt, hogy az a Teremtő, akiben én hiszek, mindannyiunkat egyformán szeret. És ha ő ezt megteheti velünk, miért ne tehetnénk meg mi is egymással? Hogy jön ahhoz bárki, hogy okosabb legyen a Teremtőnél? Hogy jön ahhoz bárki, hogy a keresztből furkósbotot faragjon, hogy jön ahhoz bárki, hogy a kereszténységre hivatkozva a gonoszság politikáját valósítsa meg nap mint nap?”

– kérdezte.

Karácsony szerint neki kötelessége is kint lenni a Pride-on, mert ő főpolgármesterként Budapest szolgálója, és ha valakit bántanak ebben a városban vagy hazában, akkor

„én akarok lenni a pajzs, a céltábla emberek helyett. Politikus vagyok, benne van a fizetésemben, úgy is mindenről én tehetek. Most pedig épp a melegközösség a soros”

– hangsúlyozta.

Bővebben itt írtunk a felvonulásról, és a többi felszólalóról:

Az idei volt minden idők legnagyobb Budapest Pride-ja

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!