10 ezer forint az oltásért? Itt a legújabb hazai ötlet!

Bár a kormányzat nemrég még Európa legsikeresebb oltási programjáról beszélt, mára már hazánk a sereghajtók közé került átoltottságban, és teljesen leállt a program, úgy tűnik, 5,5 milliónál alig többenhajlandók magukat beoltatni. A helyzetet súlyosbítja, hogy kétséges, a kínai vakcinával beoltottak milyen arányban maradtak védtelenek a vírussal szemben.

Abban minden szakértő megegyezik, hogy a nyájimmunitás eléréséhez, ahhoz, hogy elfelejthessük a maszkot, a karantént és a korlátozásokat, legalább 7 millió embernek kellene beoltatnia magát, az 5,5 millió sajnos ehhez nem lesz elég. Ám az oltások átpolitizálása és a kormánnyal szembeni bizalmatlanság miatt az oltási program leállt, alig jelentkeznek emberek oltakozni. Erre megoldásként javasolta Duda Ernő virológus, hogy

egy 10 ezer forintos bónusszal próbálják rávenni aze mbereket az oltakozásra,

ezzel véleménye szerint legalább másfél millió embert rá lehetne venni az oltásra. “Nekem az az érzésem, rengeteg olyan ember van, akinek nincs internet hozzáférése, nincsen számítógépe, és ennek következtében nem is tudna regisztrálni, még akkor se, ha akarna” – jelentette ki Duda Ernő. Hozzá kell tenni, vannak rá külföldi minták, hogy jutalmazással lendítsék fel az oltási hajlandóságot, ez valószínűleg működne nálunk is.

A szakértők abban megegyeznek, hogy nem fogjuk tudni mi sem elkerülni a delta variáns okozta negyedik hullámot, ami a külföldi tapasztalatok alapján a nem oltottak körében terjed leginkább, és áldozatai pedig szinte kivétel nélkül oltatlanok köréből kerül ki. Ám a nyájimmunitás megszerzése az oltottaknak is érdeke, hiszen még egy lezárást már sem mentálisan, sem anyagilag nem bírna ki az ország.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!