Óvatlan volt a közmédia – olyan cikket írtak, ami most nagyon kellemetlen lett a kormánynak

Orban ideges őrjöng

Bár a közmédiában egy hangot nem hallani a magyar megfigyelési botrányról, ám nem lehet azt mondani, hogy a százmilliárdokból fenntartott hálózat nem tud a Pegasus nevű kémszoftverről. Volt már téma a közmédia híradójában, igaz akkor teljesen más stílusban, mint amit most próbál a Fidesz erőltetni.

Media1 kikereste, hányszor szerepel a Híradó.hu-n a Pegasus szó, és bár ettől a botránytól hangos a világ, összesen csak három találat volt. Kettő ebből az elmúlt napokból egy-egy “nullás” hír, ám 2019-ben egy mexikói drogbáró elfogása kapcsán picit bővebben írtak róla, mivel az ellene való nyomozásban használták az izraeli NSO kémszoftverét. Ekkor azt írták róla: “Ennek segítségével távolról követni lehet a meghekkelt telefonokon zajló beszélgetéseket, kapcsolati adatokat, szöveges üzeneteket és e-maileket, valamint a készülék tulajdonosának hollétét is képesek naprakészen számon tartani.”

Ennél azonban sokkal érdekesebb a cikk zárása, ami bizony tanulsággal szolgál a mai magyar közállapotok elemzésében is, ami igen komoly kritika a kormánynak. A cikk ugyanis azzal zárul, hogy “az izraeli veteránok által alapított programot

számos alkalommal használtak latorállamok ellenzékiek megfigyelésére.”

Nos, akkor innentől fogva már a közmédia szerint is latorállammá vált Magyarország. Mi eddig is tudtuk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!