Egy egész város beintett Orbán őrületének! A fideszesek is megszavazták!

Hiába építteti a Fidesz-kormány túlárazva és közpénzből a tatabányai sportcsarnokot, a város önkormányzata beintett: nem vállalják a létesítmény fenntartását! A döntést a Fidesz frakciója is megszavazta!

A tatabányai közgyűlés nem veszi vagyonkezelésbe az épülő 6000 fős sportcsarnokot, mert nem tudja kigazdálkodni a létesítmény évi egy milliárd forintos fenntartási költségét – értesült a Magyar Narancs. A csütörtök esti közgyűlés 17 igen és egy tartózkodás mellett határozott, vagyis

a döntést a Fidesz frakciója is megszavazta!

A határozat értelémében a kérdést majd csak két lezárt pénzügyi év tapasztalatainak ismeretében tárgyalják újra, mivel a rendezvények szervezésében lévő bizonytalanságok miatt nem akarják vállalni a csarnok üzemeltetését. Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) polgármester előterjesztése szerint a beruházó BMSK Zrt. szakértőinek tanulmánya szerint évente

a sportcsarnok dologi kiadásaira 250 millió forintot kellene költeni,  a bérekre pedig 100 millió forintot.

Az önkormányzatnak ezen felül visszapótlási kötelezettségként a létesítmény értékének két százalékát évente félre kellene tennie a későbbi felújításokra, ami 300 és 500 millió forint közötti összeget jelentene.

A 6 ezer fős multifunkcionális sportcsarnok felépítésére a Fidesz-kormány a Modern Városok programban kötött megállapodást az önkormányzattal. A létesítmény a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lenne, de már építkezés közben brutálisan drágult. A beruházásra eddig 23 milliárd forintot költöttek és 3,2 milliárd forintért korszerűsítik a stadionhoz vezető úthálózatot.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!