Megfigyelési botrány: külföldről buktatták le a Fidesz hazugságait!

Kovács Zoltán kormányszóvivő (kép: ATV)

Felmosták a padlót a fideszes politikussal!

Szó szerint beleverték a Fidesz orrát a saját hazugságába a megfigyelési botrányban! Kovács Zoltán államtitkár angol nyelvű magyarázkodását a tekintélyes brit Gurdian újságírója buktatta le.

A fideszes politikus régi fideszes trükköt vetett be: az abouthungary.hu-n megpróbálta elhitetni, hogy a titkos lehallgatásokról szóló botrányt igazából csak a „Guardian által vezetett baloldali sajtóorgánumok” találták ki. Mint azt a Magyar Narancs megírta,

Kovács Zoltán azt próbálta elhitetni, hogy az egész világot felkavaró botrányt csak kitalálták,

az ügyet nyilvánosságra hozó médiumok pedig azért nem tesznek fel kemény kérdéseket, és azért nem igyekeznek alátámasztani a kiszivárgott információkat, mert a botránnyal Orbánt lehet támadni, „ezért a csorda szellemű média simán beveszi kérdés nélkül” az egészet. Kovács idézi Pintér Sándor belügyminiszter állítását, miszerint a kormányváltás óta nem voltak illegális megfigyelések Magyarországon, illetve hivatkozik Varga Judit igazságügyi miniszter nyilatkozatára is, mely szerint az államoknak kell, hogy legyenek eszközeik az őket fenyegető veszélyekkel szemben.

Azonban a fideszes politikus elkövetett egy hatalmas hibát: mindezt angolul írta le. Így aztán Kovács Zoltán hazugságait a tekintélyes Guardian újságírója, Shaun Walker a Twitteren pontról pontra szedte szét.

A brit újságíró szinte felmosta a padlót a fideszes politikussal.

Részletes cáfolatában leírta, hogy nem a Guardian vezette a nyomozást, és azért sem lehet szó Orbán-ellenes összeesküvésről, mert sok más ország és személy is érintett. Walker kijelenti: „Állításainkat az Amnesty International Citizen Lab által ellenőrzött elemzésére alapoztuk, az olvasók eldöntik, hogy ezt, vagy a homályos hivatalos magyarázatokat tartják hitelesebbnek.”

Azt, hogy Kovács Zoltán hazudik, az is igazolja, hogy eddig senki sem tagadta, hogy a megfigyelés megtörtént,

csak azt, hogy ez illegális lett volna. A brit újságíró emlékeztet: Magyarországon a megfigyelések jogi háttére meglehetősen laza, amit nemzetközi szervezetek korábban is kifogásoltak. Walker szerint ha Kovács azt akarja mondani, hogy Panyi és a többi érintett nemzetbiztonsági kockázatot jelent, akkor erre vonatkozóan bizonyítékokat kellene nyilvánosságra hozni. Ha pedig ezek túl érzékeny információk a nyilvánosság számára, akkor a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén kellene ezt megtenni, amit viszont épp a Fidesz blokkol.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!