Még teljes a hírzárlat, de már most borítékolható Orbán válasza a kémbotrányra

Hétfő délelőttig még mindig nem írt egy sort sem a kormánymédia az elmúlt évtized legnagyobb politikai botrányáról, az MTI is mindössze az LMP közleményét adta ki, miszerint kezdeményezik a Nemzetbiztonsági bizottság összehívását a megfigyelési-ügy miatt.

Nemcsak a közmédia hallgat a botrányról, de a kormánypárti Magyar Nemzet, Origo és 888 sem számolt be róla. A Pesti Srácokon is csak annyit írtak: Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke a Guardian “őrült konteója miatt” akarja összehívni a bizottságot.

Bár még teljes a hírzárlat az üggyel kapcsolatban, már most lehet sejteni, mi lesz a kormány válasza a botrányra:

  • Az ügyet feltáró Forbidden Stories nevű nemzetközi tényfeltáró újságíró hálózat mögött Soros György és a Soros-hálózat áll.
  • Magyar részről a projektben részt vevő Direkt36 és az Amnesty International is Soros megbízását teljesíti, amikor a magyar kormányt és személyesen a magyar embereket támadja.
  • A Soros-hálózat az LMBTQ-lobbi érdekében tevékenykedik, a támadások azt célozzák, hogy a kormány engedjen a nyomásnak, és engedje be az LMBTQ-szervezeteket a magyar iskolákba.
  • A következő napokban cikkek sora fog megjelenni a kormánymédiában, a köztévében, az Origóban és a Magyar Nemzetben, melyekben a nyugati demokráciák hasonló lehallgatási botrányaira próbálják ráirányítani a figyelmet.
  • Miután Edward Snowden is megszólalt az ügyben, a cikkek az Egyesült Államok képmutatására is rá fognak mutatni, akik rendre lehallgatják a legközelebbi szövetségeseiket, köztük pl. Angela Merkelt német kancellárt.
  • A nyugati lehallgatási botrányokról szóló cikkek azt próbálják majd elhinteni, hogy a magyar lehallgatási botrányban nincs semmi különleges, az úgynevezett nyugati demokráciák legalább annyira sárosak a lehallgatási visszaélésekben, mint a magyar kormány, aki egyébként nem is hallgatott le senkit. A cikkek elhallgatják majd, hogy a nyugati lehallgatásoknak nem egyszer súlyos politikai következményeik voltak, elég csak a Watergate-botrányra gondolni, Magyarországon ezzel szemben nincsenek következmények, mert a független intézményeket felszámolták.
  • Az eredeti hírről szóló cikkek részrehajlóan, kritikus információkat elhallgatva vagy elferdítve fognak beszámolni a botrányról, hogy a fideszes olvasók ne, vagy csak korlátozottan értsék a jelentőségét a botránynak.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!