Olyan osztogatásba kezdett a Fidesz, mintha nem lenne holnap

FORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS

Kétnapos kihelyezett frakcióülést tart a kormányzópárt Debrecenben. Az ülés helyszínét fekete kordonokkal zárták le, véletlenül se lássa meg a 133 bátor ember valamelyikét egy oda merészkedő állampolgár, az ellenzéki sajtóról már nem is beszélve. Kocsis Máté és Simicskó István tartott ma sajtótájékoztatót a frakcióülésen elhangzottakról.

A sajtótájékoztató lényegét a közélettel foglalkozók könnyen kihámozhatták:

a Fideszben beindult a választási vereségtől való félelem,

és már most elkezdték tervezni, hogy milyen osztogatást fognak véghezvinni a választási költségvetés keretein belül. Ami eddig nyilvánosságra került, az alapján a rendszerváltás óta nem látott pénzmennyiséget fog jövőre a kormány kiszórni a lakosságnak, ha a GDP növekedés eléri az 5,5 százalékot:

  • a minimálbér megemelése 200 ezer forintra, a diplomás minimálbér emelése 260 ezer forintra,
  • nyugdíjprémium a nyugdíjasoknak, 13. havi nyugdíj visszaépítése,
  • családi adóvisszatérítés,
  • a fegyveresek megkaphatják a hathavi fizetésnek megfelelő fegyverpénzt.

Ebből csak a családi adóvisszatérítés több mint 500 milliárd forint, hogy a fegyveres testületekben szolgálóknak mit kell teljesíteni a hatvai fegyverpénzhez, az jelenleg nem ismert, de valószínűleg ezzel akarja a kormány megakadályozni a rendőrségnél a tömeges leszerelést.

Az 5,5 százalékos GDP növekedéssel nem tette magasra a lécet a kormányzat, a legóvatosabb becslések is 6 százalék körüli növekedést jósolnak, ami nagynak tűnik ugyan, de mindezt ahhhoz kell viszonyítani, hogy a tavalyi évben csökkenés volt növekedés helyett. Úgy látszik, a vidéki krumpli osztogatás után a Fidesz a középosztály szavazatait is meg akarja vásárolni, igaz az övéket nem krumplival.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!