Lebuktatta magát Szijjártó! Kimondta, amit el akart titkolni!

Röhejes helyzetbe hozta magát Szijjártó Péter! A külügyminiszter annyira sértő választ akart küldeni az ENSZ-nek, hogy észre sem vette: az üzenetben pont azt írta le, amit el akart titkolni!

A fideszes politikus baklövésére a az Amnesty International Magyarország és a Magyar Helsinki Bizottság közös közleménye hívta fel a figyelmet. Ebben az áll, hogy az ENSZ bírák és ügyvédek függetlenségével foglalkozó különleges előadója a bírói függetlenséget korlátozó lépésként értékelte Varga Zs. András kúriai elnökké választását. Diego García-Sayán a magyar kormánynak írt levelében jelezte: Varga Zs. megválasztása „a bíróságok függetlenségével szembeni támadásként értékelhető, és a hatalmi ágak szétválasztásának elvébe ütköző kísérlet arra, hogy a bíróságokat a törvényhozó hatalom akaratának rendelje alá.” AZ ENSZ előadója – aki korábban maga is bíró volt – felhívta a figyelmet arra, hogy

Varga Zs. András korábban nem szerzett semmiféle tárgyalótermi tapasztalatot bíróként,

és az Országos Bírói Tanács (OBT) egyértelmű tiltakozása ellenére választották meg. A levélben még szerepel az is, hogy Kúria elnökének kibővített jogkörei lehetőséget adnak arra, hogy a törvényhozó és a kormányzó hatalom befolyásolja a bíróságok igazgatását. Ezért Diego García-Sayán felszólította a magyar kormányt, hogy tisztázza a Kúria elnökének megválasztását lehetővé tevő jogszabály-módosítások mögött álló indokokat és azt, hogy azok hogyan egyeztethetőek össze a bíróságok függetlenségével és a hatalmi ágak szétválasztásának elvével. Minderre a magyar külügyminiszter egy néhány soros, rendkívül goromba válaszlevelet írt. Igen ám, de

Szijjártó Péter annyira sértő akart lenni, hogy közben leleplezte önmagát: azt írta le, amit el akart titkolni!

Miközben ugyanis a fideszes politikus az észrevételeket valótlannak minősítette és egyetlen feltett kérdést sem válaszolt meg, ezt írta: „A magyar kormánynak egyetlen bíró politikai preferenciájával kapcsolatban sincs információja. Önnek hogyan lehet erre vonatkozó információja, milyen forrásból? Ez elképesztő, és komoly aggályokat vet fel az Ön rendkívül fontos különleges előadói tisztségével és jogkörével kapcsolatban.”

Szijjártó azonban egyvalamit figyelmen kívül hagyott: az ENSZ különleges előadója egy szóval sem említette a Kúria új elnökének politikai elkötelezettségét! A külügyminiszter tehát olyasmi ellen tiltakozott, ami nem is szerepelt az észrevételek között! A két jogvédő szervezet fel is tette a kérdést: „Vajon szükségét érezné-e a külügyminiszter, hogy egy ilyen meg sem fogalmazott vád ellen védekezzék, ha annak jele se volna?”

Úgy tűnik, hogy

Szijjártó maga ismerte el, hogy a Kúria új elnöke elkötelezett fideszes – mivel úgy tiltakozott ez ellen, hogy ez a vád el sem hangzott!

Ez a röhejes és csúnya lebukás ismét egy ékes bizonyíték arra, hogy nem Szijjártó Péter a legélesebb kés a Fidesz fiókjában.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!