Elbukott Orbán terve – Már saját szavazói is ellene fordultak!

Minden téren megbukni látszik Orbán közel 10 éve tartó küzdelme, nem sikerült az unió ellen fordítania saját szavazótáborát!

Felmérést készített Závecz Research, melynek eredményéből kiolvasható, hogy az EU és Brüsszel ellenes uszítás nem érte el a kellő hatást,

a kormánypárti szavazók jelentős része továbbra is kiáll az EU mellett, bevezetnék az eurót, sőt, még a jogállamisági mechanizmussal is egyetértenek!

Ez pedig az Fidesz-kormány egyértelmű bukása!

Bár Orbán a Brexit kapcsán többször is arra utalt, hogy az “unión kívül is van élet”, és hiába támadja a Fidesz-KDNP rendíthetetlenül az EU-t már közel 10 éve, a kutatások szerint a kormánypártiak elkötelezettek az unió kapcsán.

Sőt, olyannyira nem jött be Orbán számítása, hogy a fideszes szavazók többségben vannak (51 százalék), akik szerint jó irányba mennek a dolgok az Európai Unióban, míg az ellenzéki tábor csupán 45 százaléka látja így.

Ezt egyébként az is befolyásolhatja, hogy az ellenzékiek sérelmezik, hogy az EU nem lép fel kellő határozottsággal a jogsértő tagállamokkal szemben.

eu abra 1

A magyarnarancs.hu által közölt felmérés arra is rávilágított, hogy miközben az ellenzéki kommunikáció egyik visszatérő eleme, hogy a Fidesz ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból, addig ezzel a kormánypárti szavazók se értenének egyet.

A fideszes tábor döntő többsége (75 százalék) is az EU-s tagság mellett szavazna egy esetleges népszavazáson, míg az ellenzéki szavazók 80 százaléka.

Az euró bevezetése kérdésében is a kormány ellen van a saját szavazótábora, annak ellenére, hogy a Fidesz többször is kijelentette, hogy nem tervezik egyelőre csatlakoztatni Magyarországot az euróövezethez.

“Valójában mind a kormánypárti, mind az ellenzéki választók többsége az euró bevezetése mellett van.”

eu abra 3

Lesújtó lehet azzal szembesülnie Orbánéknak, hogy

még a kormánypárti szavazók 40 százaléka is teljesen vagy inkább egyetért azzal, hogy az uniós fejlesztési pénzeket ellopják

– legalábbis ez derül ki a közzétett felmérésből.

Ezzel szemben a közös listán induló ellenzéki pártok választónak 89 százaléka gondolja úgy, hogy ezeknek a fejlesztési pénzeknek a jelentős részét ellopják, tehát ebben a kérdésben jóval élesebb a különbség a kormánypárti és ellenzéki szavazók között.

eu abra 4

Érdekes eredmény született az uniós pénzek jogállamisági feltételekhez kötésével kapcsolatban is,

itt ugyanis az ellenzékiek 85 százaléka, a Fidesz szavazóinak 61 százaléka teljesen vagy inkább egyetért a jogállamisági mechanizmussal,

amely miatt 2020 végén a magyar és a lengyel kormány kilátásba helyezte az EU helyreállítási csomagjának vétóját – emeli ki a lap, ahol további érdekes adatot is felsorolnak.

eu abra 5

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!