Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre: tízezres tömeg készül a Kossuth térre

„Propagandatörvény helyett elfogadást”

címmel szervez rendkívüli tüntetést hétfőn este hat órára a parlament elé nyolc civil szervezet, az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség, a Szivárványcsaládokért Alapítvány és a Társaság a Szabadságjogokért, hogy az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen tiltakozzanak.

Mint mi is beszámoltunk róla: váratlan, utolsó pillanatos módosítást fogadott el csütörtökön a Fidesz, ami egészen új irányba viszi el a nyilvánosságban csak pedofiltörvényként emlegetett javaslatcsomagot. A módosítás orosz mintára szándékosan egybemosná az LMBTQ-embereket a pedofilokkal, súlyosan korlátozná a szólásszabadságot és a gyermekjogokat.

Tiltaná például, hogy iskolai előadást lehessen tartani a homoszexualitás vagy a nemváltás „népszerűsítéséről”. Korlátozná vagy kitiltaná  a liberálisabb civil szervezeteket a szexuális felvilágosításból is. Csak a kormány által szentesített személyek és szervezetek tarthatnának ilyen előadásokat az iskolákban. A homoszexualitást a reklámokból, televízióból és az internetről is lényegében száműznék: ezentúl tilos lenne elérhetővé tenni 18 éven aluliak számára olyan tartalmakat, amelyek “öncélúan ábrázolják a szexualitást, illetve a homoszexualitást és a nemváltást népszerűsítik”.

A civil szervezetek a tüntetés Facebook-eseményében úgy fogalmaztak:

“Kormánypárti képviselők olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak.”

A tüntetésen az ellen is tiltakoznának, hogy „a kormány a törvényjavaslattal egybe kívánja mosni a gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival”.

“Ha nem teszünk valamit, diákok, szülők és fiatalok eshetnek áldozatul a kormány kegyetlen politikai játékának”

– írják az eseményben.

A tervek szerint 18:00 és 18:30 között gyülekeznek a Kossuth téren, fél héttől fél nyolcig beszédek hangoznak el, fél nyolctól a résztvevők pedig akcióval tiltakoznak a törvényjavaslat ellen.

Az eseményre néhány óra alatt

több mint tízezren fejezték ki érdeklődésüket a Facebookon.

Ismeretes: a módosításról hétfőn tárgyal a parlament, a zárószavazást pedig kedden, a tavaszi ülésszak utolsó napján tervezik megtartani.

IDE KATTINTVA tudnak informálódni a tüntetésről.

ITT pedig a petíciót tudják aláírni, amit a törvényjavaslat ellen indítottak, és amit egy nap alatt több mint 40 ezren írtak alá.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!