Hiába a népszavazási ígéret, a kormány tovább tervezgeti a kínai egyetemet!

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Bár úgy tűnhet, a kormánynak sikerült felfognia, hogy a magyarok többsége nem támogatja a kínai Fudan Egyetem terjeszkedését és beálltak a népszavazás mögé, ennek ellenére nem mondtak le tervükről.

Annyira nem, hogy csütörtökön kettő, az egyetemmel kapcsolatos törvényjavaslatot is támogatott a fideszes többségű törvényalkotási bizottság

– közölte a Népszava.

Az előterjesztésben szerepel, hogy a kormánynak legkésőbb 2022. december 31-éig kell beszámolnia az Országgyűlésnek a beruházás előkészítéséről, valamint a megvalósítás tervezett költségeiről.

A lap értesülése szerint, ingyen adnák oda a Duna-parti telkeket a beruházásra, valamint a Nagyvásárcsarnok felújításra kijelölt műemlék épületeit is. Ezzel párhuzamosan pedig a Diákvárost kitolnák a korábban tartalékterületnek minősített részekre.

“A jogszabályok jó előre rendelkeznek az egyetem fenntartójaként működő Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról,

sőt, már most gondoskodnak arról, hogy az alapító jogok gyakorlásával a majdani – mondjuk ellenzéki – kormány ne szólhasson bele”

– írja a lap.

Tehát hiába a népszavazási kezdeményezés, a kormánynak feltett szándéka, hogy mindenkivel szembemenve, a magyar adófizetők pénzén építsék fel a kommunista kínai egyetemet.

A bizottsági ülésen egyébként az ellenzéki képviselők kérték, hogy a két előterjesztést vegyék le a napirendről, ezt a kérést a kormánypárti Schanda Tamás azzal hárította el, hogy azért van szükség a jogszabályokra, hogy előrehaladhassanak a projekttel.

Az ITM államtitkára azt is hozzátette: szerinte csak politikai hisztériakeltés, hogy az ellenzék már a tervek elkészülte előtt meg akarja tartani a népszavazást, amire egyébként Orbán Viktor és Gulyás Gergely is ígéretet tett.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!