Abszurd! Elvették a humorista kitüntetését, mert azt hitték, csatlakozott Karácsony mozgalmához!

Galla Miklós - Fotó: Népszava

Nem kaphatja meg a februárban neki ítélt Karinthy-gyűrűt Galla Miklós! A kiemelkedő humoristáknak járó kitüntetés visszavonásának indoklása legalább olyan abszurd, mint Galla némelyik előadása.

Galla Miklósnak még februárban ítélték oda a Karinthy-gyűrűt, ám az Index szerint a napokban kapott egy e-mailt, amiben értesítették, hogy

a díjat kiosztó MTVA nem tartja őt érdemesnek az elismerésre.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója aláírásával érkezett levélben konkrétan meg is jelölik a visszavonás okát: „Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, mivel

közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.”

Galla Miklós azt állítja, értetlenül áll a döntés előtt, amire szerinte ő semmi okot nem adott. Nemrég adott interjút a köztévének, hétfőn még ő konferálta fel a rádiókabarét, szerdán pedig megkapta a levelet.

A humorista szerint egy politikai álhír állhat a háttérben, mely szerint ő csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához.

Mint mondta, ezt egy MTVA-beli informátora árulta el neki. Ám ez az információ Galla Miklós szerint teljes fikció. „Semmilyen kommunikáció nem zajlott a mozgalom és köztem. De ez lehet a döntés hátterében. A politika ártatlan áldozatává váltam.”

Az Index több fórumon is kereste a díj visszavonásáról szóló levelet aláíró Dobos Menyhértet, hogy mit is takar konkrétan a hivatalos indoklás, de a portál egyelőre nem kapott választ.

A Karinthy-gyűrűt 1975 óta minden évben, június 25-én, Karinthy Frigyes születésének évfordulóján osztják ki a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak. Alapítója és adományozója a Magyar Rádió elnöke, ma már ennek utóda, az MTVA. A gyűrűt tavaly Scherer Péter színész, 2019-ben pedig Bagi Iván és Nacsa Olivér kapták.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!