Ultimátumot kapott a miniszterelnök – Azonnali lépést várnak az ügyben!

Sokan érezhetik átverve magukat azután, hogy hittek a kormánynak a keleti vakcina hatékonyságával kapcsolatban és elfogadták a kínai Sinopharm oltóanyagot.

Folyamatosan növekszik azoknak a száma, akik önköltségükön vizsgáltatták be az ellenanyag-szintjüket a kínai vakcina felvétele után, majd sokaknál kiderült, hogy az nem termelődött megfelelő mennyiségben a szervezetükben, így nem is védettek.

Karácsony Gergely közösségi oldalán osztotta meg, hogy az elmúlt napokban többen is a segítségét kérték egy esetleges harmadik oltás felvételéhez.

A főpolgármester mint írta, megkereste az a több mint 3 ezer főt számláló csoport is, amelyben azok osztják meg egymás között tapasztalatikat, akik maguk, vagy akiknek hozzátartozóik Sinopharm vakcinát kaptak, ám az ellenanyag-vizsgálatok negatív eredményt mutattak,

vagyis védettség az oltás ellenére sem alakult ki náluk.

Az ügyben Karácsony felszólította a magyar kormányt és kezdeményezte a miniszterelnöknél, hogy lépjenek az ügyben:

  • hozzák nyilvánosságra a laboratóriumi ellenanyag-tesztek eredményeit,
  • biztosítsanak ingyenes ellenanyag-tesztelési lehetőséget,
  • illetve azoknál, akiknél az első két oltás nem termelt megfelelő mennyiségű ellenanyagot, tegyék lehetővé a harmadik oltás felvételét.

Karácsony kiemeli, hogy azokban az – elsősorban arab – országokban, ahol szintén tömegesen oltottak a kínai vakcinával, szinte mindenhol lehetőség van harmadik oltásra, másik vakcinával, hozzátette továbbá azt is, hogy a WHO valamint más szakértők is felhívták a figyelmet, hogy az idősebb korosztályban, a 60-65 év felettieknél a Sinopharm, vakcina több esetben nem eredményezett kellő védettséget,

“állítólag magyar laborok is hasonló eredményre jutottak”.

A főpolgármester a kormány felé intézett ultimátumához hozzátette, hogy felajánlotta a Fővárosi Önkormányzat együttműködését, kiemelve, hogy

“amennyiben a kormány belátható időn belül nem intézkedik az ingyenes ellenanyag-tesztelés lehetőségéről, Budapest a saját lehetőségeihez mérten megteszi a szükséges lépéseket”.

“Ebben a propagandával sújtott politikai közegben fontos világossá tennem: nem a kevesebb, hanem a több és jobb oltás mellett érvelek, a valódi biztonság, a valódi védettség érdekében. Lehet ezt oltáspártiságnak is nevezni, de talán így pontosabb: felelősség” – zárja sorait Karácsony Gergely.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!