Nagyon átverte Orbán a kisadózókat! Fizethetnek, akik elhitték a hazugságát!

Rettenetesen kiszúrt Orbán Viktor a magyar kivállalkozókkal! A miniszterelnök március 7-én diadalmasan bejelentette, hogy nem kell katát fizetni márciusra, de a 24.hu kiderítette, hogy ez így nem igaz. Sokan hittek a kormányfőnek, aztán hirtelen adósságuk lett.

Orbán Viktor március 7-én egy videójában jelentette be, hogy következő két hét nehéz lesz, sok üzletet be kell zárni és a szolgáltatások is szünetelni fognak. Ugyanakkor azt is ígérte, hogy a kormány segíteni fog: 50 százalékos bértámogatással, a szociális hozzájárulási adó és az állami vagy önkormányzati üzletek bérleti díjának elengedésével. Majd ezután Orbán szó szerint ezt mondta: „azok pedig, akik átalányadósok, katások vagy kivások – természetesen március hónapra elengedjük az adójukat.” Csakhogy

Orbán nem mondott igazat! Az egyhónapos adómentesség nem mindenkire vonatkozott!

A március 5-én a Magyar Közlönyben megjelent rendeletben ugyanis az állt, hogy csak meghatározott tevékenységi körök vállalkozóinak nem kell fizetniük, a többieknek igen. Nagyon sok vállalkozó azonban elhitte Orbán ígéretét, vagyis hogy az adómentesség mindenkire igaz, és nem fizette be az adóját. Ezek

a kisvállalkozások a napokban döbbennek rá, hogy Orbán Viktor átverte őket és emiatt adósságuk lett az adóhivatalnál!

A 24.hu megkérdezte Angyal József okleveles adószakértőt, aki az esettel kapcsolatban annyit mondott: Orbán Viktor nem jogforrás, vagyis mindenkinek ellenőriznie kellett volna, hogy a bejelentés igaz-e. Ugyanakkor az is igaz, hogy a kata elvileg olyan egyszerű adózási forma, amihez nem kell könyvelő, a rengeteg adóváltozást pedig még a szakembereknek is nehéz követni.

Az adószakértő szerint a miniszterelnök bejelentése megtévesztő volt.

Angyal József bevallotta: először ő is azt hitte, katásként nem kell adóznia, de aztán megnézte a rendelet pontos szövegét, amiből már világosan kiderült számára, hogy rá sem vonatkozik a kedvezmény. A szakember erre csak annyit mondott: a katával kapcsolatban sokkal pontosabb kommunikációra lenne szükség.

Orbán átverős videóját itt lehet megnézni (a katásokra vonatkozó ígéret 0.50-től hallható):

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!