Leblokkolt a kommunikációs gépezet – ekkora bajban régen volt a Fidesz

Fotó: Beliczay László / MTI

A tízerzres tömeget megmozgató Fudan Egyetem budapesti kampusza elleni tüntetés után teljesen leblokkolt a kormányzati kommunikáció, a zavar teljesen érzékelhető, pedig Orbán péntek reggel megy a rádióba, addig kell valamit kitalálniuk.

A Fidesz kommunikációs stábja régen találta magát szemben ekkora kihívással, mint a kínai egyetem ügye. Eddig saját maguk által kreált ellenséggel, problémával kellett szembenézni, ám most a Kossuth téri tüntetést kínai belügynek tekintő Kínai Kommunista Párt és a vele szemben lévő ellenszenv komoly kihívást jelent a Fidesz számára. Nem is tudtak mást kitalálni, mint azt a két mondatot, amit papagájként ismételget minden fideszes.

“A Fudan Egyetem ügye közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik” 

– állítják a Fideszesek, miközben a törvényt hoztak, amiben döntöttek a Fudan Egyetemet fenntartó közérdekű vagyonkezelő alapítvány felállításáról, és már a tervek egy része is kiszivárgott, amiből jól látszik, hogy a Fudant a Diákváros kárára akrják megvalósítani. Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője fel is tette a kérdéseket a parlament ülésén, hogy vajon akkor mi is a helyzet az alapítvánnyal, illetve az eddig napvilágot látott tervekkel? De annyira nincs válasz a Fideszben ezekre a kérdésre, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter is csak a fenti mondatot tudta papírból felolvasni,

semmilyen érdemi választ nem adva az eredeti kérdésekre!

Tordai nem hagyta annyiban a dolgot, és rákérdezett, hogy ugyan hogyan viszonyul a magyra kormány a kínai keresztényüldözésekhez, amire Varga ugyanazt a mondatot olvasta fel újra a papírjából.

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!