Teljesült Orbán álma – bár lehet, nem pont erre gondolt

Fotó: MTI

A Magyar Honvédség új parancsnokának beiktatásán az Országházban Orbán Viktor is beszélt. A szokásos szóvirágokon és ilyenkor elhangzó közhelyeken kívül elhangzott pár mondat, mely egy kicsit mélyebb betekintést ad Orbán lelkivilágába.

Orbán elmondta, hogy az új parancsnok feladata, hogy a hadsereget, fegyelmezett belső rendje és a katonaeszmények megőrzése mellett, beleillessze a magyar társadalomba, továbbá fiatalok tízezreit nyerje meg, készítse fel, képezze ki a haza védelmére és a katonaeszmények tiszteletére.

Minderre azért van szükség a miniszterelnök szerint, mert egy modern, erős hadsereget kell felépíteni, hogy Magyarországot megtámadni még véletlenül se jusson eszébe senkinek,

a magyar hadseregnek elrettentő erővel kell bírnia!

Nos, ha ez a végső cél, akkor Orbán ezt a célját már régen elérte, és az utóbbi hetek folyamatai pontosan ezt mutatják. A magyar hadsereg olyan elrettentő erővel bír, hogy ma hazánkban már senki nem akar katona lenni! Orbán ezer milliárdokat felőrlő fegyverkezésének hatása a nullához közelít, mert nem lesz ember, aki az újonnan bevásárolt haditechnikát majd működtesse.

Kísértetiesen hasonlít a helyzet a kórházak és lélegeztetőgépek esetére, ahol szintén nem az infrastruktúrával van ma már a legnagyobb probléma, hanem a humán erőforrás hiányával. Orbánról elterjedt vélekedés, hogy érzi a “nép” igényeit és azokra jól tud reagálni. Lehet, hogy a milliárdokért megrendelt közvéleménykutatások adnak támpontot a társadalomról, de messze nem az egyének motivációiról.

Az Orbán vezette Fidesz nem tud semmit, csak pénzen megvenni bármit. Hasonlít Kusturica kultikus filmjének, a Macskajajjnak a hőséhez, akinek alapelve az volt, hogy “ha nem tudod megoldani pénzzel, oldd meg sok pénzzel”. Ám amihez nem ekég már a sok pénz sem, amihez több kellene, empátia, megbecsülés, szociális érzékenység, ott már elveszik a kormányfő lába alól a talaj.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!