Keményen odacsap az EU Orbánnak – Nem engedik tovább bomlasztani az egységet!

Brüsszel, 2016. június 29. Orbán Viktor miniszterelnök sajtóértekezlete az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának végén, 2016. június 29-én. A találkozó középpontjában az a tény állt, hogy a Nagy-Britannia EU-tagságáról rendezett június 23-i népszavazáson a többség az ország Európai Unióból való kilépése mellett voksolt. (MTI/AP/Virginia Mayo)

Úgy látszik betelt a pohár az EU-nál, és végleg megfosztanák Orbánt az egyik legerősebb fegyverétől, legalábbis erről nyilatkozott Németország külügyminisztere.

Heiko Maas szerint, meg kell szüntetni az egyes EU-s tagállamok vétóhoz fűződő jogát, mivel azzal akár egyedüliként is megakadályozhatják az unió külpolitikai egységét.

“Többé nem ejthetnek túszul azok, akik a vétóikkal megbénítják az európai külpolitikát”

– mondta Maas, aki azzal vádolta az így eljáró tagországokat, hogy “Európa kohéziójával játszanak”.

A német külügyminiszter nyíltan kijelentette: “mennie kell a vétónak – még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy rajtunk is felülkerekedhetnek”.

Maas tisztában van azzal, hogy ez akár visszafelé is elsülhet, ha esetleg az ő tagországa szeretne megvétózni valamit, de szerinte a unió összetartása, egységes fellépése fontosabb az egyéni akaratnál.

A külügyminiszter a mostani nyilatkozatában nem emelt ki egyetlen tagországot sem, pedig az utóbbi időben Magyarország többször is blokkolta az EU külpolitikai nyilatkozatait, ami legutóbb több német politikusnál is kiverte a biztosítékot, valamint korábban Maas is felszólalt miatta – közölte a 444.hu.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!